12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:11

Gerard en Loes Langevoort zestig jaar gehuwd

Burgemeester Welten brengt gelukwensen en bloemen

Maandag 9 november was het precies 60 jaar geleden dat Gerard Langevoort (81) en Loes van Gorkom (79) ‘ja’ zeiden tegen elkaar. Dat gebeurde in het stadhuis van hun toenmalige woonplaats Hilversum. Ze verheugden zich op de komst van burgemeester Rob Welten, die het diamanten bruidspaar bezocht op hun trouwdag. Uiteraard mét een feestelijk bloemetje en de felicitaties van de gemeente.

Toen Gerard, verkoper in de houthandel, de rayons Noord, Oost en Duitsland onder zijn hoede kreeg, mocht zijn vrouw kiezen in welk dorp ze wilde wonen met hun gezin. “Dat was in 1984. Het werd Haaksbergen, want daar voelde ik me meteen thuis”, vertelde Loes. Helemaal niemand kenden ze toen. Dat veranderde snel toen de bruidegom, een groot voetballiefhebber, zich aansloot bij HSC. “Ik werd clubscheidsrechter. En coach van het tweede elftal, dat het eerste seizoen gelijk kampioen werd.” Dan kun je niet meer stuk. Hoewel… Dat hij overstapte naar Bon Boys was voor de groenwitten een tikje zuur. “Bij beide clubs heb ik een prachtige tijd gehad.”

Jarenlang leefde het stel in twee werelden. In Haaksbergen bouwden ze een vriendenkring op. Maar ook in Zuid-Spanje, waar ze steevast overwinterden. “Met onze caravan op de camping, midden tussen de Spanjaarden. We hebben Spaans leren spreken. Dat werd erg gewaardeerd.” Nog altijd hebben de Langevoorts het gezellig met elkaar. Gerard gaf aan te boffen met Loes als zorgzame echtgenote en moeder van hun drie kinderen. Nu haar gezondheid te wensen overlaat zijn de rollen omgekeerd. “Hij zorgt elke ochtend voor het ontbijt. Heerlijk vind ik dat”, bekende de bruid.