21 sep - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 11:27

Gerard Leferink exposeert 22-23-24 september Expo Glas(s)Kunst voor tuin en interieur

Werken met superkwetsbaar glas, het is jarenlang dé passie van Haaksbergenaar Gerard Leferink. De bijna 83-jarige glaskunstenaar doet weliswaar wat stapjes terug. Maar zijn gevarieerde oeuvre laat hij nog graag eens zien. Gewoon in en rond zijn huis. Vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 september – telkens van 11:00-17:00 uur – ben je van harte uitgenodigd!

Niet alleen glaskunst voor binnen, ook voor in de tuin creëerde Gerard Leferink fraaie glasobjecten. Scheppend bezig met zúlk breekbaar materiaal, het was zijn lust en zijn leven. En nog steeds, maar dan op een lager pitje. Ook de bekende kunstevenementen in den lande moeten het zonder zijn artistieke inbreng stellen. Zoals Glasrijk Tubbergen, waar hij tot de vaste gasten behoorde. 

Maar helemaal zónder glaskunst, dat is wel héél stil en kaal. Vandaar het voorlaatste septemberweekeinde een expositie-aan-huis. Binnen en in de tuin. Onder meer glazen wandobjecten, staande sculpturen en schalen zijn te bewonderen. In vele uitvoeringen, van kleurrijk en sprankelend tot ingetogen en sober. Hoe glaskunst een verrijking vormt voor je buitenruimte etaleert Leferink in zijn eigen tuin. Opruimen? Zoiets doe je natuurlijk niet met kunst! Wel biedt de glaskunstenaar zijn werk aan voor een aantrekkelijke prijs.

Wees welkom 22-23-24 september aan de Wagnerstraat 7 in Haaksbergen!