22 nov - 14:53 Haaksbergen - aangepast om 14:53

Geslaagd experiment in De Kappen

‘Een vakantie om nooit te vergeten’:

HAAKSBERGEN – “Deze voorstelling was een goed voorbeeld van wat de Cultuur Coalitie Haaksbergen voor ogen heeft: het integreren en samenwerken van verschillende kunstdisciplines.” Dat zei Wim Karreman namens het CCH na afloop van de theatervoorstelling ‘Een vakantie om nooit te vergeten’.

Frans Pinkse, bedenker en regisseur van het project, vertelde een verhaal over twee vriendinnen die op reis gingen naar Amerika. Een van de twee bleek echter een verborgen agenda te hebben en moest af en toe, als drugskoerier, een ‘pakje’ wegbrengen. Toen de concurrentie moeilijk begon te doen moest haar vriendin het bezorgen overnemen en dat had de nodige verwikkelingen tot gevolg. De verschillende scènes werden live op het podium gespeeld, afgewisseld door filmfragmenten van scènes, die elders waren opgenomen. Medewerking aan deze voorstelling verleenden leerlingen van Het Assink Lyceum, de Haaksbergse Videoclub, die meerdere scènes buiten het theater verfilmde, dames van dansschool MiDanza, die met hun dans de sfeer van het verhaal versterkten, de ClipperS Crew Singers, die een aantal bij het verhaal passende liederen zongen.

Karreman sprak zijn waardering uit voor de inzet van alle deelnemers en betrok in zijn dank ook de mensen ‘achter de coulissen’: de technici voor licht en geluid, de regieassistente en uiteraard ook het publiek, dat enthousiast meeleefde met de gebeurtenissen op het toneel en na afloop lovend reageerde.