22 apr - 12:53 Haaksbergen - aangepast om 12:53

Geweld tegen hulpverleners bij illegaal paasvuur in Twente

Gisteravond zijn collega’s van Brandweer Twente uitgerukt naar een brand in het buitengebied van Wierden. Door omstanders is een brand gemeld die inmiddels was overgeslagen naar een naastgelegen bomenrij. Ter plaatse bleek het te gaan om een illegaal paasvuur. Bij dit incident zijn twee brandweer collega’s fysiek en verbaal bedreigd door een omstander.

Agressie

De brandweer is ter plaatse gevraagd bij een uit de hand gelopen illegaal paasvuur, het vuur was inmiddels ook overgeslagen naar een naastgelegen bomenrij. Omdat eerder deze week fase 2 ‘extra alert’ is afgekondigd i.v.m. de aanhoudende droogte, is besloten om het vuur te blussen. Bij deze blusactie zijn twee collega’s fysiek en verbaal bedreigd door een omstander. Hierop is de politie ter plaatse geweest en heeft verklaringen opgenomen.

‘Brandweermensen moeten ongehinderd hun werk kunnen uitvoeren. Geweld en agressie tegen medewerkers in welke vorm dan ook wordt is onacceptabel en wordt niet getolereerd’, zegt Stephan Wevers, commandant brandweer.