19:04 Haaksbergen - aangepast om 19:04

Gezellig muzikaal begin Mei Spektakel in Haaksbergen 

HAAKSBERGEN – Honderden bezoekers genoten donderdagmiddag van een gezellig bevrijdingsconcert in het centrum van Haaksbergen. De optredens en het aangename weer lokten vele Haaksbergenaren naar het dorpshart. Onder meer de Clippers Crew Singers traden op. Een deel van het publiek op de stoelen klapte zelfs mee. Ook op de omliggende terrassen van de horeca was het druk. In de avonduren was er ook nog muziek voor jongeren. 

Ook de komende dagen is er van alles te beleven. Met als hoogtepunt de Meimarkt zondag 8 mei. “We kunnen de Meimarkt dit jaar beter een Meispektakel noemen. Want nu is er ook de voorafgaande dagen veel te beleven. Vrijdag staan er al kermisattracties in het centrum. Verder is er zaterdagmiddag 7 mei van 12 tot 17 uur een springevent voor kinderen. Er zijn onder meer springkussens en een stormbaan. Ook kunnen kinderen meedoen aan voetbaldarts”, zegt centrummanager Madelon Kuijk. 

De Meimarkt wordt dit jaar gehouden op Moederdag. Het evenement is dit jaar vroeg, omdat de Molenstraat na het weekeinde op de schop gaat. Er is zondag een lange lint van kramen door de centrumstraten. Ook is er livemuziek op meerdere plekken en een kinderrommelmarkt. De Meimarkt is van 10 tot 18 uur. De kinderrommelmarkt begint 12 uur.