09:43 Haaksbergen - aangepast om 11:48

Gidsen verzorgen gratis wandeling in Enschede

De herfst is begonnen. In deze periode is het heerlijk om lekker buiten te zijn. Tourist Info Enschede heeft een ruim aanbod aan wandel- en fietsroutes en wil bewoners en bezoekers hier graag kennis mee laten maken. Daarom worden er op drie zaterdagen in oktober en november gratis wandelingen voor bezoekers en bewoners georganiseerd. Men heeft keuze uit de stadswandeling en de Bannink-Wilmink wandeling. Aanmelden kan via www.uitinenschede.nl/herfstwandeling.

ONTDEK DE STAD MET DE STADSGIDSEN
De komende drie zaterdagen (22 en 29 oktober, 5 november) verzorgen de Enschedese Stadsgidsen gratis stadswandelingen. Vertrekpunt is Tourist Info Enschede aan de Langestraat. Een stadswandeling is dé manier om Enschede beter te leren kennen. De route door de binnenstad gaat langs iconische gebouwen die de geschiedenis van Enschede laten zien. De stadsgidsen vertellen interessante feiten en wetenswaardigheden over Enschede.

BANNINK-WILMINK WANDELING
In 2020 is de Bannink-Wilmink wandeling toegevoegd aan het aanbod van routes van Tourist Info Enschede. Deze interactieve wandeling zet de iconen Harry Bannink en Willem Wilmink in de spotlights. En wie kan de deelnemers nu beter rondleiden dan Ton Ouwehand, mede-initiator van de route, en tevens columnist, recensent, muzikant en schrijver van het boek “Harry Bannink, toonzetter”. Ton neemt de deelnemers mee langs plekken die mijlpalen markeren in het leven van beide heren.

WANDEL MEE OP ZATERDAG
De gratis wandelingen vinden plaats op zaterdag 22 en 29 oktober en zaterdag 5 november om 11.00 en 13.00 uur en duren ongeveer anderhalf uur. Inschrijven kan op www.uitinenschede.nl/herfstwandeling. Tourist Info Enschede is op deze zaterdagen geopend van 11.00 tot 14.30 uur.