31 jan - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 16:14

Gilde Haaksbergen blij met mensen-mens als voorzitter

HAAKSBERGEN  – Met een blij gevoel heeft Leo Veldhuis de voorzittershamer overgedragen aan Leon Leeters. Daarmee heeft ’t Gilde Haaksbergen z’n gedroomde preses binnengehaald, laat Veldhuis weten. ,,Een man met de nodige bagage die ook nog eens de taal van alle lagen verstaat.”

Leon Leeters, bekend van het voormalige en gelijknamige advocatenkantoor aan de Spoorstraat, geeft toe dat hij er wel even goed over heeft moeten nadenken. ’t Gilde, met klussendienst, Repair Café en een klussenwerkplaats, heeft hij altijd een warm hart toegedragen. ,,Het voegt veel toe aan het plaatselijke maatschappelijke leven. Maar ik was totaal overdonderd dat deze club mij vroeg voor het voorzitterschap. Het warme nest dat ik hier aantrof, de grote betrokkenheid van de vrijwilligers en de passie waarmee ze dingen aanpakken, heeft voor mij de doorslag gegeven. En uiteraard het gegeven dat je hier met een gezonde en goed gestructureerde stichting van doen hebt speelde natuurlijk  een rol om ja te zeggen.”

Leo Veldhuis heeft de voorzittershamer met een goed gevoel aan zijn opvolger overgedragen, zodat hij zichzelf weer volop op zijn taak als coördinator Repair Café kan storten. ,,Overal om je heen zie je dat het steeds lastiger wordt om bestuursleden te vinden, laat staan een goede voorzitter. En lang niet iedereen is geschikt voor het voorzitterschap van  een specifieke organisatie als ’t Gilde. Deze club bestaat uit heel veel verschillende mensen met allemaal hun specifieke, vaak technische, kwaliteiten. In zijn werkzame leven als  advocaat was het de dagelijkse praktijk voor Leon om daarmee om te gaan. Die bagage heb je nodig als voorzitter van Gilde Haaksbergen.”

Leeters zelf geeft desgevraagd aan dat hij geen reden ziet om meteen veranderingen in de organisatie aan te brengen. Het staat hier als een huis. Uitdagingen zijn er altijd. Het werven van vrijwilligers is bijvoorbeeld een belangrijke. Daar gaan we hard mee aan de slag om ook in de toekomst onze doelstellingen te halen.”

Foto: Leon Leeters (links) krijgt de voorzittershamer van Gilde Haaksbergen van zijn voorganger Leo Veldhuis aangereikt (foto: André Scheffers).