18:45 Haaksbergen - aangepast om 14:47

Goud en brons voor Kyra Koenderink van VenK 

HAAKSBERGEN – Afgelopen zaterdag 24 juli is het gelukt! Goud voor Kyra op het toestel minitrampoline tijdens landelijke finales individueel springen in Ahoy te Rotterdam. Ze mocht zelfs twee maal op het podium komen: Kyra scoorde de derde plaats op het onderdeel – Minitrampoline met Pegasus-.  Op haar laatste onderdeel  – Airtrack- kwam ze op een knappe vierde plek, net naast het podium. Een super prestatie dus op alle onderdelen! 

De plaatsing voor deze landelijke finale springwedstrijden was al een mooie verrassing – en een primeur- voor de gymnastiekvereniging VenK. Er hadden zich twee turnsters geplaatst voor de landelijke finales: Kyra Koenderink en Lian van Sark. Maar dat ze zelfs op het podium belanden op deze wedstrijden was boven verwachting.    

De sprongen worden beoordeeld op “technische waarde” en “uitvoeringpunten”. Kyra sprong de hoogste technische waarde in haar categorie en wist vooral extra te scoren bij de jury op de “uitvoeringspunten”. Naast haar kenmerkende hoogtes in de salto-sprongen, weet ze de sprongen af te sluiten met een foutloze landing. Dit werd gewaardeerd.  Een wedstrijddag om niet te vergeten. Familie en vriendinnen waren ook afgereisd naar Rotterdam en mochten dit succes meebeleven.