12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:46

Gravelriders attentie

HAAKSBERGEN /EIBERGEN – Mountainbikers en toerrijders hunkeren weer naar een mooie tocht zoals de KCC Gravelride. Dit Haaksbergse initiatief in samenwerking met RTC De Stofwolk en geïnitieerd door de Ronde van Overijssel beleefde vorig jaar een succesvolle primeur met 400  deelnemers en start en finish op de wielerbaan in Eibergen. Onder de honderden deelnemers meldden zich toen ook hele hordes fietsliefhebbers uit Haaksbergen aan de start. Een tweede editie stond al meteen vast. Stond. Want toen kwam de corona-uitbraak. Maar er is nieuws: ,,De tocht gaat op zondag 20 september door, zij het in een kleinere vorm”, laat organisator Peter Ossenkoppele weten. ,,De hoop is dat 2021 een beter jaar zal worden en dat er dan weer een grotere versie van de Euregio Gravelride mogelijk is”, aldus de Haaksbergenaar.  

Wielrenners en mountainbikers zijn zondag 20 september van harte welkom in Eibergen. Daar gaat de tweede KCC EUregio Gravelride van start. Maar wel in een bescheiden vorm, zo laat Peter Ossenkoppele namens de organisatie weten. ,,We moeten als samenleving hoe dan ook nog voorzichtig blijven.” Ossenkoppele is niettemin blij dat hij een datum aan de sportieve fietsers kan melden. ,,We kenden vorig jaar september een vliegende start met ruim 400 enthousiaste fietsers uit binnen- en buitenland. De kritieken waren lovend. Natuurlijk hadden we die lijn graag doorgetrokken. We zagen dat de deelnemers genoten en dat is waar je het voor doet. Maar in deze tijden heb je als organisatie te maken met maatregelen en een onzekere factor in de vorm van het coronavirus. Daar passen we ons naar aan”, verzekert de voormalig wegcoureur. ,,Maar er kan worden gefietst en dat is mooi.”

De start en finish zijn onveranderd bij Wielervereniging De Stofwolk in Eibergen en de organisatie laat weten dat de route weer loopt door mooie stukjes van de Euregio. De fietsers gaan van de gebaande paden door de Achterhoek, Twente en Duitsland. Meer informatie over de afstanden en routes maakt zij later bekend.

Foto: Deelnemers passeerden onder meer de watertoren langs de N18.