12:00 Haaksbergen - aangepast om 16:23

Groenten uit eigen moestuin op school

HAAKSBERGEN –  Basisscholen en BSO’s uit Haaksbergen kunnen gratis een groentezaden en een bijbehorend lespakket aanvragen bij Natuur en Milieu Overijssel. Deze moestuinactie is onderdeel van het programma ‘Jong Leren Eten’.

Met een pakket groentezaden kunnen basisschoolleerlingen komend voorjaar in hun eigen moestuin in de klas of op het schoolplein hun eigen groenten kweken. Een broodje met aardbeienjam, spaghetti met tomatensaus of een lekkere salade met komkommer en radijsjes; al dit lekkers smaakt nog beter als je zelf de aardbeien, tomaten en radijsjes hebt gekweekt. Basisscholen en BSO’s uit Haaksbergen kunnen nu heel gemakkelijk met de leerlingen aan de slag met een moestuin dankzij de gratis groentezaden van Natuur en Milieu Overijssel in samenwerking met Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling (GDO) en het zaadveredelingsbedrijf Rijk Zwaan. Het pakket bestaat uit tien zakjes met groentezaden voor onder andere sla, radijs, tomaat, wortel en rode biet.

Op de pakketten staan geen commerciële uitingen van Rijk Zwaan, wel de gewasnaam, een jaarcode en een link waarmee je kunt nagaan waar de pakketten vandaan komen. De zaden in de pakketten zijn een veilig natuurproduct en vrij van bestrijdingsmiddelen en genetische modificatie.

Deze moestuinactie is bedoeld om in de periode 2017 tot en met 2020 kinderen en jongeren meer structureel in aanraking laten komen met informatie en activiteiten over voedsel. Met als uiteindelijk doel dat kinderen en jongeren leren om gezonde én duurzame keuzes te maken. Jong Leren Eten is een initiatief van het Ministerie van Landbouw Natuur en Voedsel (LNV) en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Geïnteresseerde scholen en BSO’s uit Haaksbergen kunnen zich tot vrijdag 24 januari aanmelden bij Natuur en Milieu Overijssel via de website wwww.nmeoverijssel.nl/groentezaden/. Het lespakket met de groentezaden ontvangen de scholen eind maart.