05 jun - 09:56 Haaksbergen - aangepast om 09:56

Grootschalig inkopen voor verduurzaming koopwoningen

Steeds meer huiseigenaren verlagen hun energierekening door duurzame maatregelen te treffen, zoals het isoleren van hun woning of het aanbrengen van zonnepanelen. De gemeente Haaksbergen helpt eigenaren van koopwoningen graag hun wooncomfort te verhogen én tegelijkertijd hun energiekosten te verlagen. Bijvoorbeeld met een aantrekkelijke subsidieregeling en een gezamenlijke inkoopactie. Inschrijven kan tot 10 augustus op winstuitjewoning.nl/haaksbergen.

Wethouder Duurzaamheid Louis Koopman is enthousiast over de grootschalige inkoop in samenwerking met Winst uit je woning. “Uiteraard is het ons vooral ook om minder CO2-uitstoot te doen”, geeft de wethouder toe. “Maar als we daarmee óók nog eens de energierekening voor inwoners naar beneden kunnen brengen én het wooncomfort omhoog, dan snijdt het mes eigenlijk aan drie kanten. Door grootschalig in te kopen bieden we Haaksbergse woningeigenaren een flink aantal voordelen.”

Samen inkopen

Oudere woningen zijn vaak niet of maar beperkt geïsoleerd. Dat levert dan weer hogere energiekosten op. Die kosten kunnen de betrokken woningeigenaren verlagen door mee te doen aan de gezamenlijke inkoopactie van de gemeente Haaksbergen en Winst uit je woning. Hierbij koopt een grote groep huiseigenaren samen allerlei duurzame maatregelen in, zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, HR++-glas, hybride warmtepompen en zonnepanelen. Samen inkopen zorgt voor scherpe prijzen en goede voorwaarden.

Ruime subsidie

Er zijn ruime subsidiemogelijkheden als het gaat om de aanschaf van isolatiemaatregelen, een hybride warmtepomp en zonnepanelen. “Deze actie maakt het deelnemers echt gemakkelijk”, aldus Koopman. “Winst uit je woning vraagt de subsidie voor de huiseigenaren aan en zorgt ook voor onafhankelijk advies als het gaat om de isolatiemaatregelen. Deelnemers aan de gezamenlijke inkoopactie kunnen bovendien profiteren van belastingvoordelen door middel van btw-teruggave. Die teruggave regelt de installateur.”

Meer informatie

Wie mee wil doen met de gezamenlijke inkoopactie, kan zich tot 10 augustus gratis en vrijblijvend aanmelden op www.winstuitjewoning.nl/haaksbergen. Daar is ook meer info te vinden, bijvoorbeeld over welke maatregelen het meest interessant zijn om de energierekening te verlagen. Of over welke subsidie- en financieringsmogelijkheden er allemaal zijn. Wie vragen heeft kan bellen met de helpdesk van Winst uit je woning via (023) 583 69 36.