21 jan - 09:44 Haaksbergen - aangepast om 10:53

Schaatsmarathon vanavond in Haaksbergen!

UPDATE MAANDAG 21/1 – HAAKSBERGEN – De schaatsmarathon zal vanavond in Haaksbergen worden gereden, Marathoncoordinator Arjan Smit heeft dat laten weten. Zoals het er nu uitziet schaatsen de dames on 19.00 uur en de heren om 20.00 uur, de Entree is gratis

 

Foto’s: IJSCH

UPDATE MAANDAG 21/1 – HAAKSBERGEN – De kans dat vanavond in Haaksbergen de eerste marathon op natuurijs wordt verreden stijgt met het uur. Marathoncoördinator Arjan Smit kwam vanmorgen voor een officiële meting naar Haaksbergen om vervolgens door te rijden naar Noordlaren. ,,Daarna zullen we bekend maken of en waar de eerste marathon wordt verreden. Dat zal rond 11 uur zijn.” IJsmeester Tonnie Lenderink deed een ijsmeting van 6 centimeter. ,,Voldoende om te kunnen rijden.” Voorzitter Wouter Otten toonde zich verheugd ver het resultaat van de meting. ,,De spanning bouwt zich nu op naar het moment dat definitief bekend wordt gemaakt waar de eerste marathon wordt verreden.”

UPDATE ZONDAG 20/1  – HAAKSBERGEN – Bij IJsch hebben ze vanavond een ijsdikte van 2,5 centimeter gemeten en zich vervolgens gemeld bij de KNSB. ,,Er is geen dikte verloren gegaan en dus kunnen we contact op nemen met de KNSB”, meldt voorzitter Wouter Otten van de organisatie. ,,Met deze dikte en de vorst van komende nacht zouden we maandagavond kunnen rijden.” Naast Haaksbergen zijn ook Noordlaren en Nieuw-Buinen nog in beeld. Marathoncoördinator Willem Hut komt maandagmorgen eerst zelf meten”, meldt Otten. ,,Bovendien zijn we niet de enige baan die zich vandaag al heeft gemeld bij Hut.”

HAAKSBERGEN – De kans is zomaar aanwezig dat maandagavond in Haaksbergen al de eerste marathon op natuurijs is Haaksbergen wordt verreden. De ijsdikte kan in de ochtend voldoen aan de norm van de KNSB om de marathon te mogen rijden. IJsch laat weten voor maandag te gaan. Voorzitter Wouter Otten van de organiserende werkgroep EMON meldt 2,5 centimeter en dat kan dankzij het plaatsen van zonwerende schermen vannacht aanvriezen tot 3 centimeter. ,,Dus zetten we in op morgen.” Marathoncoördinator Willem Hut verwacht maandagochtend de eerste aanvragen te krijgen. Ook Noordlaren en Nieuw-Buinen zeggen in de race te zijn. Hut spreekt van een eerste marathon op dinsdag of woensdag. Later meer. (Foto: Nico Asbroek).