12:00 Haaksbergen - aangepast om 15:15

Haaksbergen heeft er 4957 bomen bij

Afgelopen zaterdag, 18 november, was het Boomdeeldag en in Haaksbergen werden maar liefst 4957 bomen overhandigd aan bewoners van het buitengebied. Deze bomen zijn eerder dit jaar door inwoners van de gemeente aangevraagd. Wethouder Jan-Herman Scholten vond het leuk om de collegetafel en raadzaal even te verruilen voor het Buurserzand voor de bomenuitgifte. Het uitdelen van de bomen was een actie van de provincie Overijssel in samenwerking met Landschap Overijssel en werd in twintig gemeenten georganiseerd. 

De provincie Overijssel en de gemeente Haaksbergen gaven bewoners van het buitengebied voor de zomer de kans om tegen een kleine vergoeding bomen en bosplantsoenplanten aan te vragen. Deelnemers unnen het plantgoed op eigen terrein poten. In totaal krijgt Overijssel er door de actie 68.000 bomen bij. 

De provincie Overijssel is in 2019 gestart met het project ‘Iedereen een Boom’. Het doel van dit project is om 1,1 miljoen nieuwe bomen in Overijssel te planten. Samen met andere partijen organiseert de provincie diverse acties met inwoners om bomen te planten. De Boomdeeldagen horen hier ook bij. Inwoners die een boom planten, kunnen deze aanmelden via www.iedereeneenboom.nl. Sinds de start van het project zijn er al 510.094 nieuwe bomen geplant.