12:00 Haaksbergen - aangepast om 15:17

Haaksbergen krijgt Nette Toilette

De eerste sticker pronkt op de ruit. ‘Nette Toilette’ staat erop. Iets nieuws in Haaksbergen, overgewaaid uit ons buurland. Eigenaar Boy te Koppele van horecagelegenheid De Kornuiten werkt graag mee aan het Duitse
initiatief om toiletten open te stellen voor mensen met hoge nood. De sticker op een winkelruit of horecazaak betekent aan dat mensen er zonder tegenprestatie naar de wc kunnen.

Haaksbergen Promotie (VVV), de HOV en de gemeente voeren de Nette Toilette ook in Haaksbergen in. Er zijn al meerdere gastvrije horecaondernemers en winkeliers die meedoen. Wethouder Louis Koopman is er blij mee: “Voor mensen met darm- en blaasklachten kan een wc in de nabijheid een regelrechte must zijn. Een voorwaarde om deel te nemen aan het maatschappelijk leven. Maar ook heel veel andere mensen stellen een openbaar toilet erg op prijs. Door een toilet beschikbaar te stellen, kunnen Haaksbergse ondernemers en organisaties zich van hun gastvrije kant laten zien.”

Meedoen?

De invoering van de Nette Toilette past bij het Actieplan Centrum, waarbij allerlei partijen samenwerken om het Haaksbergse dorpshart aantrekkelijker te maken. Iedere winkelier, horecagelegenheid of organisatie kan meedoen. Hoe meer, hoe beter. Deelnemers krijgen een sticker aangeboden voor bij de entree van de zaak. Dat is de belangrijkste aanduiding van openstelling van de wc. Verder komt op de site van Haaksbergen Promotie een lijst met deelnemende partijen en hun openingstijden. Belangstellende ondernemers kunnen zich melden bij Haaksbergen Natuurlijk via info@haaksbergennatuurlijk.nl of (053) 572 28 11. Aanmeldingen zijn van harte welkom! Ook van ondernemers in het buitengebied en de kerkdorpen.