25 sep - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 15:05

Haaksbergse Kennedymars

Afgelopen vrijdagavond begon rond de klok van tienen de 33ste Kennedymars Haaksbergen. Burgemeester Welten sprak de wandelaars toe, waarna hij en spreekstalmeester Patrick ten Voorde toekeken hoe Kennedymars-voorzitter Dirk Haan met een ferme druk op de knop het startsein gaf. Deze eervolle starthandeling kwam Haan toe, omdat hij dit jaar voor de veertigste keer de Nijmeegse vierdaagse uitliep en inmiddels ruim 40.000 kilometer op zijn wandelteller heeft staan.

In totaal ruim duizend wandelaars gingen vrijdagavond en zaterdag overdag van start op de verschillende wandelafstanden. Voor de Оchte die hards waren er de 80 kilometer en de wandelmarathon (42 kilometer). Burgemeester Rob Welten, nОt verhuisd naar Haaksbergen, koos voor de halve wandelmarathon. Net als sportwethouder Antoon Peppelman liep hij vrijdagavond de 21 kilometer. Even daarvoor had wethouder Louis Koopman al de Mini Kennedymars (10 kilometer) gelopen. Het wandelweer kreeg een heel ruime voldoende.

Onder de indruk

De bestuurders waren onder de indruk van de sfeer en de organisatie. “Het is werkelijk een hele belevenis om ’s avonds met al die wandelaars een paar uur in en om Haaksbergen te wandelen”, vertelde Rob Welten. “Je merkt aan alles hoe ervaren de organisatie is.” Peppelman onderstreepte de woorden van de burgemeester. “Door de geweldige sfeer merk je bijna niet dat het best een eind is. Alles was heel goed geregeld. Dankzij al die vrijwilligers staat de organisatie als een huis. Daar mogen we heel trots op zijn!”