24 mei - 11:00 Haaksbergen - aangepast om 11:00

Haaksbergse Kyra en Lian zijn door naar de landelijke finale individueel springen in Ahoy Rotterdam!

HAAKSBERGEN – Kyra Koenderink en Lian van Sark hebben zich geplaatst voor de landelijke finale “individueel springen” op NKnl 2023 op 24 en 15 juni in Ahoy rotterdam.

Een primeur voor turnvereniging VenK Haaksbergen! Voor beide turnsters een schitterende prestatie! Kyra is op alle drie toestellen door: “Airtrack”, “Minitrampoline” en “Minitrampoline met Pegasus” in haar categorie: senior C-lijn. Lian, zij turnt een nivo hoger (senior B-lijn) op mag op het toestel

“Minitrampoline met Pegasus” door naar de landelijke finale. Trotse trainer: “Een knappe prestatie ook gezien de faciliteiten en mogelijkheden waar andere verenigingen vaak over kunnen beschikken, hebben we het heel goed gedaan!”

De plaatsingswedstrijden vonden plaats in Leeuwarden op zaterdag 13 en 14 mei. Op deze wedstrijden streden turnsters uit heel Nederland voor een plek in de finales te Rotterdam. Uit alle provincies waren kandidaten af gereisd naar Leeuwarden. Het waren spannende en mooie wedstrijden, waar veel mooie sprongseries met salto´s, schroeven, flakflaks te zien waren voor het publiek.
Zie voor informatie over deze landelijk springfinale: www.nknl.nl

Regionale springwedstrijden.
Op de regionale springwedstrijden, een paar weken eerder in Nieuwleusen op 15, 22 en 29 april, heeft VenK Haaksbergen dit jaar ook heel goed gepresteerd! Maar liefst 10 medailles wist de springgroep te veroveren in de verschillende categorieën. Kyra en Lian wisten ook hier al goed te presteren door op meerdere toestellen het erepodium te pakken.

Ook Maud, Mika, Louise en Gijs wonnen een medaille. De 2e plaats van Mika was een extra verassing het waren zijn allereerste wedstrijden waarop hij direct zilver wist te veroveren op de Airtrack.

Uitslagen:
Pegasus met springplank:
3e plaats : Lian van Sark (Senior dames B-Nivo).
1e plaats : Gijs Botterhuis (Junior heren C-nivo).
2e plaats : Kyra Koenderink Dames (Senior dames C-Nivo).
3e plaats : Louise Sibbel (Senior dames C-Nivo).

Pegasus met minitramp:
2e plaats : Lian van Sark (Senior dames B-Nivo).
1e plaats: Kyra Koenderink Dames (Senior dames C-Nivo).

Minitrampoline:
1e plaats: Kyra Koenderink (Senior dames C-Nivo).
3e plaats : Maud Breukers (Junior dames C-Nivo).

Airtrack:
2e plaats: Mika Wijlens (Junior heren C-nivo).
1e plaats: Kyra Koenderink (Senior dames C-Nivo)