21 sep - 17:33 Haaksbergen - aangepast om 19:20

Haaksbergse Ondernemers Vereniging (HOV) kiest René Bult als nieuwe voorzitter

HAAKSBERGEN – René Bult is woensdagavond gekozen tot nieuwe voorzitter van de Haaksbergse Ondernemers Vereniging (HOV) dat gebeurde tijdens de ledenvergadering in De Kappen. Voorzitter Jan Paul Klein Poelhuis gaf de voorzittershamer over aan zijn opvolger.

René Bult kreeg vorige week tijdens zijn vakantie de vraag voorgelegd of hij de taak van HOV-preses op zich wilde nemen. ,,Bestuurslid Tim Kamphuis belde en ik heb aangegeven daar positief over te willen nadenken en even bedenktijd gevraagd”, laat de uitgever van Weekblad Rond Haaksbergen weten. ,,Want zoals centrumondernemers, die zelf in het bestuur of in een werkgroep zitten, uit eigen ervaring wel weten: het komt er allemaal bij naast je werk. Nou zitten wij met ons werk toevallig op de communicatiestoel en dat is een waardevolle toevoeging voor de HOV. Het is één van de redenen waarom ik erin ben gestapt.”

De HOV moet ook met de onderlinge communicatie aan de slag vindt Bult. ,,Die is al enorm verbeterd, maar daar kunnen we samen vast nog een stap in zetten. Tegenwoordig betaalt vrijwel iedere centrumondernemer de verplichte reclamebelasting en is daardoor ook automatisch HOV-lid. Maar er zijn ook ondernemers die buiten deze zone zitten en er is er ook nog altijd een industriële tak van de HOV en die is de laatste jaren een beetje vergeten.

De nieuwe voorzitter benadrukt dat ook hij signaleert dat veel ondernemers wel willen, maar het simpelweg vaak aan tijd ontbreekt om meer met het wel en wee van de Haaksbergse ondernemingsvereniging bezig te zijn. ,,Daarom draag ik graag mijn steentje bij om de HOV weer een vlotte en frisse club te laten zijn. Dan zul je zien dat het enthousiasme onder ondernemers ook toeneemt om samen mooie dingen te doen voor ons dorp.”

Foto: Scheidend HOV-voorzitter Jan Paul Klein Poelhuis draagt de voorzittershamer over aan zijn opvolger René Bult.