16 aug - 11:20 Haaksbergen - aangepast om 11:24

Haaksbergse wandelweekend weer in de startblokken

HAAKSBERGEN – Vrijdag 20 en zaterdag 21 september staat Haakbergen in het teken van de 33ste Internationale Twentse Kennedymars. En natuurlijk de overige vertrouwde afstanden van 10, 21 en 42 kilometer.
De eerste lus van de wandelroute gaat dit jaar over andere wegen. Nieuw is ook de mogelijkheid tot groepsinschrijving. Het startsein klinkt vrijdagavond klokslag 22.00 uur bij de start- & finishlocatie sporthal De Bouwmeester. Burgemeester Rob Welten heeft zich al ingeschreven. Wie volgt?

Primeur op herhaling
Het zou de primeur voor 2018 zijn: de avond-mini-Kennedymars van 10 kilometer, speciaal voor teams als schooljeugd, collega’s, families, buren, vrienden, maar ook voor individuele deelname.
Het weer was helaas spelbreker, maar 20 september is er een nieuwe kans! Deze prachtige avondroute vertrekt vrijdag om 19:00 uur vanaf sporthal De Bouwmeester. Met een welverdiende rustpauze bij de watermolen en scouting De Klomp.

Startschot om 22:00 uur
Om 22:00 uur gaan de deelnemers aan de 80, 42 en 21 kilometer van start. Belangrijk: voor de nachtwandelaars is het dragen van duidelijk zichtbare reflecterende kleding en/of accessoires verplicht! Doe dus een hesje aan of bevestig bandjes om de arm. Het gaat om je eigen veiligheid.
Verder adviseert de organisatie uitdrukke-lijk om een zaklamp mee te nemen.

Het wandelpeloton kiest koers richting watermolen en loopt van daaruit naar de Veldmaat waar de gezamenlijke onder-nemers van het kerkdorp een gezellige doorlooppost hebben ingericht.

Hun nachtelijke tocht wordt vervolgd naar Sint Isidorushoeve (rustpost ’t Meuken), Beckum (’t Proggiehoes), Boekelo
(BSC Unisson), de Veldmaat (scouting De Klomp) en tenslotte naar sporthal De Bouwmeester. Hier maken de deelnemers aan de Kennedymars zich op voor hun tweede lus (zie dagprogramma zaterdag).

Dagprogramma zaterdag
Op zaterdag 21 september zijn er drie ver-schillende wandelroutes van respectievelijk 42, 21 en 10 kilometer.
Let op: deze afstanden beginnen niet gelijktijdig en kennen een tijdslimiet waarbinnen gestart moet worden, zie www.kennedymarshaaksbergen.nl/afstanden. De dagmarathon (42 km) voert door het Buurserzand en via Buurse naar onze oosterburen. De wandelaars komen door Alstätte en Lünten en keren terug via het Haaksbergerveen.
Een route met veel natuurschoon dus.
Benieuwd naar het vernieuwde parcours? Beide lussen vind je op
www.kennedymarshaaksbergen.nl/info-lopers/#lopers-2
Groepskorting: 10 halen = 9 betalen
Voordelig inschrijven voor groepen is mogelijk. Elke 10e deelnemer loopt gratis mee, op voorwaarde dat iedereen dezelfde afstand loopt. Groepsinschrijving is geopend tot 15 augustus 2019. Mail naar info@kennedymarshaaksbergen.nl. Je ontvangt dan het inschrijfformulier.

Info & inschrijven
Individueel inschrijven met 10% korting kan tot en met 15 september via: www. kennedymarshaaksbergen.nl/inschrijven. Daarna is inschrijven nog mogelijk op vrijdagavond 20 september bij het startbureau.
Voor meer informatie en tips: www.kennedymarshaaksbergen.nl.
Vragen? Stel ze gerust via info@kennedymarshaaksbergen.nl.