14:49 Haaksbergen - aangepast om 14:50

Haas en Aap: Duurzaamheid boven Black Friday Hype

HAAKSBERGEN – In een wereld waar trends komen en gaan, wil Haas en Aap, een unieke kinderkledingzaak, een standpunt innemen dat verder reikt dan de waan van de dag. Gelegen aan de kalter 9 in Haaksbergen, heeft Haas en Aap een duidelijke missie: duurzaamheid bevorderen door de focus te leggen op pre-loved kinderkleding.

De zaak, eigendom van Suzan Talma, onderscheidt zich niet alleen door haar bijzondere naam, maar vooral door de keuze om kwalitatieve, duurzame kinderkleding aan te bieden die met gemak meerdere kinderen kan vergezellen in hun groeiende avonturen. In plaats van deel te nemen aan de hectiek van Black Friday, kiest Haas en Aap voor een benadering die duurzaamheid omarmt en zich distantieert van de snelle consumptiecultuur.

Bij Haas en Aap draait het ook om pre-loved kleding, waar elk stuk een eigen verhaal vertelt. De focus ligt op het verlengen van de levensduur van kleding, waardoor ouders en kinderen een bewuste keuze kunnen maken voor milieuvriendelijke mode. Suzan Talma gelooft sterk in de kracht van hergebruik en wil ouders aanmoedigen om verantwoordelijk te consumeren.

Hoewel Haas en Aap niet meedoet aan Black Friday in de traditionele zin, biedt de winkel wel kortingen aan. De nadruk ligt echter niet op snel en veel kopen, maar op het bewust maken van consumenten. De kortingen worden aangeboden als een beloning voor de keuze voor duurzaamheid en als een stimulans voor het maken van weloverwogen aankopen.

Deze aanpak weerspiegelt niet alleen de waarden van Haas en Aap, maar ook een groeiende beweging in de retailwereld waar duurzaamheid de boventoon voert. In een tijdperk waarin de impact van consumptie op het milieu steeds duidelijker wordt, zet Haas en Aap een waardevolle stap in de richting van een meer verantwoorde en duurzame toekomst. Bij Haas en Aap gaat het niet alleen om kleding; het gaat om een levensstijl die goed is voor zowel de volgende generaties als voor onze planeet