12 mei - 15:00 Haaksbergen - aangepast om 21:40

Hans Rikhof wil reuring in de tent zodra het weer mag: “Ideeën”?

HAAKSBERGEN – Nu de vooruitzichten voor de komende zomer gunstig lijken kunnen we kijken naar de mogelijkheden voor wat meer publieke activiteiten in Haaksbergen. Hans Rikhof heeft zijn plan al klaar.

De eigenaar van geluid- en muziekbedrijf HRsound bekijkt als organisator van de Tropical Night op de eerste zaterdag van augustus wat de mogelijkheden voor dit jaar zullen zijn tegen die tijd. ,,Als je alles op een rij zet, zal het gezien de vooruitzichten alleen maar kunnen met een gecontroleerde toegang. Ook zullen we niet met zoveel mensen gelijktijdig aanwezig kunnen zijn. Dat betekent te veel kosten voor een avond. Dus zocht ik naar een invulling die wel uit kan.”

Met Stichting Scholtenhagen is er  overeenstemming om een gedeelte van het park voor maximaal 7 weken gedeeltelijk af te sluiten om activiteiten plein te creëren. Inmiddels is er een voorlopig voorstel naar de gemeente gestuurd met verschillende activiteiten. ,,Dan moet je denken aan breed programma voor jong en oud, van een theatervoorstelling voor 5 tot 10 personen tot een jongeren tropical tot 18 jaar met een silent disco om geen overlast te veroorzaken.”

Verder noemt Rikhof het houden van filmavonden op een groot scherm in het park en verschillende concerten met lokale bands en orkesten en een kunstmarkt. ,,Nog niet alles is ingevuld”, geeft de initiatiefnemer aan. ,,Plaatsgenoten die goede ideeën hebben of graag een handje willen helpen met de voorbereidingen roep ik op contact me mij op te nemen. Want zodra het kan moeten we er weer een feestje van maken.”

(Hans Rikhof/ HRsound 0629584282).