04 dec - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 12:49

Herinnerings- en wensboom op Herdenkingspark Scholtenhagen

HAAKSBERGEN – Vanaf zondag 8 december staat op Herdenkingspark Scholtenhagen aan de Scholtenhagenweg 41 in Haaksbergen een prachtige mooi verlichte kerstboom, waarin iedereen die dit wil een eigen persoonlijke boodschap kan ophangen. Denk daarbij aan de naam van een overleden dierbare, een mooie herinnering of gedachte aan een dierbare of een wens.

“Door middel van deze boom willen we graag letterlijk en figuurlijk een lichtpunt neerzetten in Haaksbergen in deze donkere dagen voor kerst.” Iedereen die graag in het bijzijn van of samen met anderen een herinnering of wens in de boom wil hangen, kan hiervoor op zondag 8 december van 16.30 tot 19.00 uur terecht op Herdenkingspark Scholtenhagen. Het park is dan sfeervol verlicht en er wordt gezorgd voor een warm drankje en voor mooie muziek. Tevens is het mogelijk een kaarsje aan te steken i.v.m. Wereldlichtjesdag.

U heeft de gelegenheid om een doorzichtige kerstbal met bijpassend kaartje te kopen voor uw wens of herinnering. Niet alleen beschermt deze bal uw wens of herinnering tegen gure weersomstandigheden, ook gaat de opbrengst van € 2,50 per bal geheel naar De Voedselbank.

Deze ballen zijn ook gedurende de hele periode dat de boom er staat te koop op het herdenkingspark. Onder de houten overkapping die op het park staat kunt u in de daarvoor bestemde box uw bijdrage doneren, een bal met kaartje pakken en uw persoonlijke boodschap ophangen in de boom. Het is overigens niet verplicht om uw wens of herinnering te verpakken in een kerstbal, u mag deze er ook zo of op eigen wijze verpakt in hangen. U wordt er tevens op gewezen dat u, behalve de hoofdingang van het park, ook het kleine poortje dichtbij de overkapping kunt gebruiken voor toegang tot het park en tot de boom.

Op zondag 5 januari zullen alle wensen en herinneringen uit de boom worden toegevoegd aan een symbolisch Nieuwjaarsvuur, dat om 20.00 op het Herdenkingspark ontstoken zal worden.

Belangstellenden worden hiervoor van harte uitgenodigd.