25 jul - 09:32 Haaksbergen - aangepast om 09:47

Herman Stel zwaar gedupeerd door ontvreemding kunstwerken

HAAKSBERGEN – Kunstenaar Herman Stel is woest, aangeslagen en teleurgesteld na ontvreemding van zijn kunstwerken. Samen met zijn oudste dochter Jorien Stel exposeert hij regelmatig op diverse plaatsen in Nederland. Enkele jaren geleden heeft hij besloten ook in Amerika te gaan exposeren maar twee maanden geleden ging het helemaal mis.

In 2016 exposeerde Stel zijn eerste expositie in Miami, Florida bij de Art Fusion Galleries. Deze was bijzonder succesvol verlopen en maakte dat Stel daarna nog in Key West, in Tampa en in een hotel in Miami kon exposeren.

In 2018 werd het wat rustiger en kwam Stel in contact met de mede-eigenaar van Spirit Media Agency. Een bureau die o.a kunstenaars in hun PR ondersteund en in eigendom is van een echtpaar Mark Duke en Allice Collier. Dit tegen een commissievergoeding en niet, zoals zo veel voorkomt tegen een betaling vooraf. Een mooie constructie, mede omdat veel galeries tegenwoordig alleen nog maar ruimtes verhuren aan kunstenaars zonder daar verder veel voor te doen. De afspraken waren duidelijk en de start was veelbelovend. Er waren diverse initiatieven en er werd aan publicaties gewerkt.

Tot ongeveer 2 maanden geleden waarin het steeds stiller werd. Er werd niet meer gereageerd en ook op social media werd het stil. Toen Stel voor een nieuwe expositie in St-Peterburg (Florida) zijn schilderijen wilde verplaatsen bleek dat de man van het echtpaar spoorloos was verdwenen met medenemen van waardevolle bezittingen en zijn schilderijen. Ook een andere kunstenaar bleek zo te zijn bestolen.
Ondertussen geeft het bedrijf niet meer thuis en word Stel verzocht om de andere eigenaar met rust te laten. De politie in Orlando laat vooralsnog niets van zich horen en juridische stappen nemen in Amerika kost erg veel geld.

Mocht u meer informatie willen op de website www.hermanstel.nl staat meer meer info over zijn werk.

Deze kunstwerken zijn ontvreemd heeft u informatie dan kunt u contact opnemen met Herman Stel via zijn website.

Bron: Herman Stel