04 feb - 09:51 Haaksbergen - aangepast om 08:46

Het Assink Lyceum doneert € 1500,- aan JuNiMo

HAAKSBERGEN – Op 13 december heeft de locatie Van Brakelstraat van het Assink Lyceum in Haaksbergen een kerstmarkt georganiseerd. Deze kerstmarkt wordt inmiddels alweer een aantal jaren georganiseerd en is voortgekomen uit het vak Dienstverlening en Producten (D&P). Als onderdeel van het examenprogramma moeten leerlingen uit de klassen 3G een activiteit organiseren voor een opdrachtgever, in dit geval een kerstmarkt. Tot vorig jaar waren het voornamelijk de derdejaarsleerlingen die de kerstmarkt organiseerden. Dit jaar is ervoor gekozen om de kerstmarkt nog groter op te zetten en alle leerlingen hierbij te betrekken. Dit resulteerde in een groot succes. Honderden bezoekers hebben de sfeervolle kerstmarkt bezocht en de voornamelijk zelfgemaakte producten vonden gretig aftrek onder de bezoekers.

Elk jaar wordt er een goed doel gekoppeld aan de kerstmarkt. In het verleden is wel eens gekozen voor een landelijk doel, maar de laatste jaren is er bewust voor gekozen om een doel uit te kiezen binnen Haaksbergen of de regio. Dit jaar is gekozen voor JuNiMo een bijzonder gewone vriendenclub. Deze organisatie houdt zich bezig met het organiseren van activiteiten voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 15 jaar met een verstandelijke beperking of autisme aanverwante stoornis.
Via Bram Azink, leerling uit 3G2, kwam de school in contact met deze organisatie. Bram is, net als een aantal andere leerlingen van de school, vrijwilliger bij JuNiMo. De keuze om de opbrengst van de kerstmarkt te doneren aan JuNiMo was dan ook snel gemaakt.
Op woensdag 30 januari hebben Judith en Nynke van JuNiMo, een cheque van € 1500,- in ontvangst genomen uit handen van een viertal leerlingen uit klas 3G en Gijs Konings, docent van Het Assink Lyceum. Op de vraag of de dames al een idee hebben hoe ze het geld gaan besteden, antwoordden zij dat het een grote wens is om een interactieve tafel aan te schaffen. Met de donatie van Het Assink is JuNiMo weer een stapje dichterbij dit doel gekomen. Tegelijkertijd geven de dames nog wel te kennen dat er nog veel geld nodig is om de tafel aan te kunnen schaffen en dat zij uiteraard voor meer donaties open staan. Met de donatie van Het Assink zijn ze in ieder geval heel blij en dankbaar. Ze willen dan ook iedereen bedanken die hieraan zijn of haar steentje heeft bijgedragen.