28 mei - 14:55 Haaksbergen - aangepast om 14:54

Historische prestatie biljarters Stuupke

HAAKSBERGEN  – De biljarters van BV ’t Stuupke hebben een unieke prestatie geleverd door zich met twee teams te plaatsen voor het NK driebanden in Nieuwegein.

Eerder al plaatste het derde team zich en zondag voegde het eerste zich daarbij voor de eindstrijd in de A1 klasse op de grote tafel. Nooit eerder schreef de vereniging zich in voor deze klasse. ,,Elke biljarter droomt ervan om een keer in Nieuwegein te mogen spelen”, aldus Brian ter Braak, links op de foto met Robin Wientjes (midden) en Marc Damen. ,,Dat we dit met 2 teams hebben bereikt is echt heel bijzonder.”

Afgelopen april werd het derde team van ’t Stuupke voor de tweede keer op rij kampioen driebanden district Berkel en Slinge. Zaterdag reisde de ploeg af naar Deventer voor de gewestelijke finale en haalde daar de maximale score. ,,Er bestond dus geen twijfel meer over wie er naar de Nederlandse kampioenschappen mag”, vertelt woordvoerder en speler Brian ter Braak. ,,Dat was na zo’n topdag meteen duidelijk.”

Voor het eerst in de historie van de club werd er afgelopen ingeschreven op de grote tafel, de A1 klasse. Ook daarin speelt ’t Stuupke met een team de finale. Ter Braak: ,,Aangezien Haaksbergen geen locatie heeft met grote biljarttafels speelden we de thuiswedstrijden bij Zaal Prinsen in Haarlo. Zondag speelden we de finale van het Gewest in Ane, een klein plaatsje nabij Coevorden en keerden na een geslaagde missie terug naar huis.” De finale wordt gespeeld in Nieuwegein en elke biljarter droomt ervan om daar ooit een keer te spelen. ,,Dat we met 2 teams meedoen is heel bijzonder. Dat ga je niet snel nog een keer meemaken als vereniging.”

Foto: Henri Westendorp, één van de spelers die het eerste in Nieuwegein zal vertegenwoordigen.