24 aug - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 12:23

Hoera, eindelijk weer een Kinderfestival 

Groter dan ooit…

HAAKSBERGEN – Hè, hè, na twee jaar ‘pauze’ kunnen we eindelijk editie TIEN aankondigen van het enige échte Kinderfestival. En wel op zondagmiddag 4 september, als vanouds tegelijk met de teamschietwedstrijden van de Haaksbergse Schutterij. Gelukkig zijn alle sponsoren ons trouw gebleven. Sterker nog: we hebben er méér van ooit. Fantastisch! Wij zijn super enthousiast. Jij komt toch ook?

Een paar nieuwe attracties zijn gestrikt. Zoals de stichting Bikers4All die kinderen trakteert op een ritje met een motor. Als passagier natuurlijk… Deze club uit Neede zet zich in voor kinderen die gepest worden. Geweldig natuurlijk! Het is eerder al geprobeerd, maar nu komt NatasUnik Lab écht naar het Kinderfestival met een ontdek-laboratorium. Hier kom je meer aan de weet over STEAM: Science, Technology, Engineering & Mathematics. Super gaaf! Dat is ook de 9 meter hoge klimwand, voor een heus klauteravontuur. En wat te denken van een racesimulator? Natuurmonumenten is er weer met een spannend blotevoeten-pad. Er zijn dansoptredens van Dansstudio MiDanza en JCV Hatsjikidee. En ook hartstikke leuk: slagwerkgroep De Pleerstökskes verzorgt een workshop. 

Hartekind
Net als in 2019 staat de stichting Hartekind centraal als ‘het goede doel’. Deze Nederlandse stichting ondersteunt wetenschappelijk onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen bij kinderen. Dus… voor kids is er de eerste zondag van september weer een hoop plezier te beleven in het Scholtenhagenpark. Dansen, zingen, smullen, schminken, klimmen en nog veel meer. Maar dat weten jullie al lang, toch?  Het organiserende viertal – Wencke Zwijnenberg, Nienke Grashof, Ronald Loman en Sjoerd Scheggetman – is er klaar voor. Tot gauw!  Het Kinderfestival 2022 is op zondag 4 september van 13:30-17:30 uur in het Park Groot Scholtenhagen.  Toegang gratis.