09:45 Haaksbergen - aangepast om 09:45

Hoeve Vooruit boekt een terechte zege op Haaksbergen

Op zondag 19 mei stond voor Hoeve Vooruit de wedstrijd tegen laagvlieger Haaksbergen op het programma. Voor Hoeve Vooruit staan, met een periodetitel op zak, de laatste 2 wedstrijden van de competitie in het teken van fit worden. Tevens was het zaak om de ongeslagen status in thuiswedstrijden vast te houden.

Hoeve Vooruit startte de wedstrijd met veel druk naar voren. In het begin van de wedstrijd creëerde Hoeve Vooruit direct een vijftal goede kansen. Niels Karnebeek en Rick Velthuis kregen de grootste kansen. Zij misten oog-in-oog met de uitblinkende doelman van Haaksbergen. Na een half uur ging de storm liggen en dat bood Haaksbergen de gelegenheid zich voor het eerst te melden bij het Hoevese doel. Na een kolderieke miscommunicatie achterin kon Bram Fukkink de bal zomaar geheel tegen de verhouding in tegen de touwen schieten, 0-1. Hoeve Vooruit kreeg vervolgens diverse mogelijkheden om nog voor rust de score gelijk te trekken, maar liet dit na. Haaksbergen kreeg uit een afgeslagen corner via Roy Immeker een kans, maar hij schoot hoog over.

Hoeve Vooruit kwam direct na rust terecht op gelijke hoogte. Niels Karnebeek schoot na een individuele actie knap raak, 1-1. Hoeve Vooruit was in de 2e helft wederom de betere, maar speelde in een lager tempo. Toch kreeg het voldoende kansen om op voorsprong te komen. Opnieuw bleek de keeper een sta in de weg toen Joost Hobbenschot en Mart Velthuis oog-in-oog met de doelman kwamen. In de 70e minuut voorkwam Lars Buschers zelfs dat Haaksbergen op voorsprong kwam. Met een knappe redding plukte hij de bal van de opstomende Remy Kamphuis uit de hoek. In de 85e minuut kreeg Hoeve Vooruit alsnog loon naar werken. Rowan ten Thije rondde een fraaie individuele actie af met een lage schuiver, 2-1. Vlak daarna werd het zelfs 3-1. Een schot van Joost Hobbenschot werd binnengelopen door Rick Velthuis.