09:07 Haaksbergen - aangepast om 09:07

Hoeve Vooruit geeft niet thuis op bezoek bij Twenthe

Voor Hoeve Vooruit stond op zondag 10 november de uitwedstrijd tegen Twenthe op het programma. Het was een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen gezien de stand op de ranglijst. Beide ploegen bevinden zich namelijk onderaan de ranglijst.

In het begin van de eerste helft ontstond een open wedstrijd. Beide ploegen zochten de aanval, maar creëerden niet direct uitgespeelde kansen. Het was Hoeve Vooruit dat Twenthe in het zadel hielp. Na balverlies in de laatste linie tekende Koen Morsink de 1-0 aan. Hoeve Vooruit was daarna dreigend via onder andere Dyon ten Vregelaar, maar het wist de keeper van Twenthe nauwelijks serieus op de proef te stellen. Twenthe daarentegen bleek wel daadkrachtig in het vervolg. Jeffrey Asbroek was de doelpuntenmaker, 2-0. Hoeve Vooruit leek daarna de aansluitingstreffer te maken, maar deze werd tot verbazing van de aanwezige supporters afgekeurd vanwege buitenspel. Vlak voor rust liep Hoeve Vooruit meer schade op. Jeffrey Asbroek werd geen strobreed in de weg gelegd en scoorde op fraaie wijze van buiten het 16-meter gebied, 3-0.

Twenthe liet Hoeve Vooruit in de tweede helft de bal en loerde op nieuwe fouten. Al vroeg in de tweede helft gooide Koen Morsink uit een counter het duel definitief in het slot, 4-0. Jeffrey Kroeze kreeg vervolgens twee opgelegde kansen, maar een eretreffer zat er niet in voor Hoeve Vooruit. Vlak voor tijd voltooide Koen Morsink simpel zijn hattrick door binnen te schieten in een leeg doel, 5-0.