08:45 Haaksbergen - aangepast om 08:45

Hoeve Vooruit lijdt een onnodige nederlaag tegen Diepenheim

Op zondag 22 september stond voor Hoeve Vooruit de thuiswedstrijd tegen Diepenheim op het programma. Beide ploegen promoveerden afgelopen jaar via de nacompetitie naar de 4e klasse. In het afgelopen seizoen wonnen beide teams de thuiswedstrijd van elkaar.

In de eerste helft hadden beide ploegen moeite om tot vlot lopende aanvallen te komen. Aan de bal was het vaak onnauwkeurig waardoor het rustig was voor beide doelen. Na een kwartier spelen kwam Hoeve Vooruit uit het niets op 1-0. Na een afgeslagen cornerbal bereikte Mart Velthuis Dyon ten Vregelaar, die zijn tegenstander te kijk zette met een fraaie schijnbeweging. Vanaf 20 meter schoot Dyon ten Vregelaar de bal vervolgens prachtig in de bovenhoek, 1-0. Hoeve Vooruit kreeg daarna direct de kans op het vergroten van de marge. Na balverlies op het middenveld van Diepenheim wist Niels Karnebeek echter één-op-één met de doelman niet te scoren. Diepenheim kreeg een flink aantal corners en vrije trappen om gevaarlijk te worden. Er vielen echter nauwelijks serieuze kansen te noteren. Nadat Demi Karnebeek namens Hoeve Vooruit ook oog-in-oog met de doelman niet scoorde, kreeg Diepenheim een uitgelezen kans op de gelijkmaker. Een schot van Koen Jansen viel in de rebound voor de voeten van Joost Elderink, maar hij schoot de bal over het lege doel.

In de tweede helft vielen er in eerste instantie ook nauwelijks kansen te noteren. Beide ploegen waren niet in staat om het veldspel te verbeteren waardoor de toeschouwers ook in de tweede helft niet verwend werden. Nadat Rowan ten Thije een steekpass van Dyon ten Vregelaar niet op waarde wist te schatten, kantelde het duel. In een ogenschijnlijk kansloze situatie werd Jelte Zwiers in het strafschopgebied gevloerd. Koen Jansen wist met dit buitenkansje wel raad, 1-1. In het vervolg liep Hoeve Vooruit grotere schade op. Uit een cornerbal kon Gijs Haan in vrijstaande positie snoeihard binnen kopen, 1-2. Hoeve Vooruit probeerde in de slotfase de gelijkmaker nog te forceren en kreeg één uitgelezen kans. Op aangeven van Rick Velthuis wist Niels Karnebeek echter oog-in-oog met de doelman de bal niet in het doel te krijgen.