08:42 Haaksbergen - aangepast om 08:42

Hoeve Vooruit vergeet ruimer te winnen op bezoek bij Hector

Voor Hoeve Vooruit stond op zondag 13 oktober de uitwedstrijd bij Hector op het programma. Beide ploegen verzamelden slechts een punt uit drie wedstrijden waardoor over de belangen niet gesproken hoefde te worden.

Hoeve Vooruit startte de wedstrijd voortvarend en drukte Hector terug. Al na 4 minuten spelen kwam het op voorsprong. Nadat een schot van Rowan ten Thije ternauwernood tegen de paal gedrukt kon worden, was de rebound voor Niels Karnebeek een koud kunstje, 0-1. Hoeve Vooruit bleef sterker en kwam middels een prachtige vrije trap van Joost Hobbenschot op 0-2. Op dat moment waren er slechts 8 minuten gespeeld. Hoeve Vooruit miste vervolgens legio kansen. Daniel Kolbe ontpopte zich tot de held van Hector door diverse één-tegen-één situaties onschadelijk te maken. Nadat Hector vanaf 20 meter een waarschuwingsschot loste kwam het op sluwe wijze terug in de wedstrijd. Joery Wenderman lokte een strafschop uit, die vervolgens door Daniel Kolbe feilloos werd benut, 1-2.

Na rust veranderde het wedstrijdbeeld niet. Hoeve Vooruit creëerde opnieuw voldoende kansen en wist het wapen van Hector in de naam van Cristian Jimenez onschadelijk te maken. Onder andere Jeffrey Kroeze en Niels Karnebeek kregen vroeg in de tweede helft kansen om de wedstrijd op slot te gooien, maar vonden telkens de doelman van Hector op hun weg. Hector probeerde in de slotfase met het inbrengen van een extra aanvaller nog wat te forceren, maar slaagde er niet in om doelman Lars Buschers van Hoeve Vooruit op de proef te stellen. Het spel en het aantal gecreëerde kansen in combinatie met drie punten zorgde uiteindelijk voor een mooie middag aan Hoevese zijde.