17:00 Haaksbergen - aangepast om 10:54

Hondenpoep!

HAAKSBERGEN – Onlangs woonde ik als wijkagent een wijkraadsvergadering bij. Op deze vergadering komen zaken aan de orde
welke van belang zijn voor het leefbaar houden van de wijk. Deze keer kwam onder andere de hondenpoep overlast aan de orde welke mensen ervaren in de wijk.
Misschien herkent u het wel, bijna iedereen heeft wel eens hondenpoep aan zijn of haar schoenen gehad.
Of je kind komt binnen van een middagje buiten spelen en heeft in hondenpoep getrapt, het is niet alleen vervelend maar ook nog eens ronduit smerig!
Het maakt niet uit of je een hondenbezitter bent of niet, niemand zit te wachten om stinkende hondenpoep onder schoenen vandaan te poetsen.
Gelukkig doen de meeste hondenbezitters hun best om deze overlast binnen de perken te houden. Echter zijn er helaas ook hondenbezitters die het niets uitmaakt waar hun viervoeter poept. Op straat, het trottoir, op een oprit, of in een voortuin, speelveld en zandbakken, echter niet bij hun zelf voor de deur.
Binnen de bebouwde kom geldt er een opruimplicht. Bovendien zijn hondenbezitters verplicht een deugdelijk opruimmiddel bij zich te hebben wanneer ze hun viervoeter uitlaten. Dit kan een schepje zijn of een plastic zakje.
Het is dan een kleine moeite de uitwerpselen op te ruimen en daarna te deponeren in een daarvoor bestemde hondenpoepbak. Mocht men zich hier niet aan houden is het mogelijk dat men bekeurd zal worden.
Ook zijn er speciale hondenuitlaat plaatsen in de wijk, deze plaatsen zijn aangegeven door middel van borden met de tekst HUP

Honden kunnen er niets aan de doen dat ze hun uitwerpselen overal neerleggen, zijn of haar baasje wel.
Laten we de wijk schoon houden!

Gea Groothuis
Wijkagent  Zienesch – “t Wolferink – ‘t Varck
Politie  | Oost | Twente | Basisteam Midden l Team Haaksbergen