07 mei - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 09:35

Hoogseizoen bij houthandel RTT

GOOR – Voor Houthandel RTT aan de Klavermaten is het hoogseizoen aangebroken. Roy Reef, eigenaar van het bedrijf samen met zijn vader Herbert weten door hun jarenlange ervaring heel goed hoe ze met hout om moeten gaan. Ze zijn zeer tevreden over hoe ze hun hout nu kunnen presenteren. Roy: “Wij zijn eindelijk klaar met de ‘verbouwing’ en kunnen ons hout nu op een mooie en kwalitatief hoogwaardige manier presenteren en opslaan. We hebben een grote voorraad geschaafd en fijnbezaagd hout beschikbaar van een superieure kwaliteit. Om die kwaliteit te waarborgen, stellen we hoge eisen aan de opslag. Hout moet niet in de zon liggen, nooit staan, niet in een afgesloten ruimte liggen maar in de buitenlucht kunnen ventileren. We hebben een perfecte opslag onder gecontroleerde omstandigheden met duidelijke rijen en stellingnummers, zodat alles eenvoudig te vinden is.”

Het houtvak is een ambacht

Hout, één van de eerste bouwmaterialen, bevat vele specifieke eigenschappen waar rekening mee gehouden dient te worden. Het is en blijft een natuurproduct. Met de juiste kennis en toepassing kunnen de mooiste, duurzame creaties gemaakt worden. RTT is gespecialiseerd in Douglashout, Grenen, Eiken en diverse hardhoutsoorten. “Wij zijn er niet alleen voor bedrijven maar ook voor particulieren. Handige doe-het-zelvers zien we heel veel, zeker nu mensen noodgedwongen thuis zitten. De crisis maakt ons creatief want we zien de mooiste ontwerpen voorbij komen. Naar schatting 90% van ons hout wordt gebruikt voor overkappingen maar we zien ook zelfgemaakte plantenbakken, tuinkasten, tafels en kisten. Mensen doen ideeën op via de website en komen met een lijst welk hout, welke lengtes en diktes ze moeten hebben. We hebben ook een ecologische stelling met kortere stukken hout. Op de website is te zien hoeveel we daarvan op voorraad hebben.” Deze ‘eco-hoek’ stelling maakt dat RTT heel weinig hout weggooit en op een zeer verantwoorde en duurzame manier met hun producten omgaat.

Verantwoord en duurzaam ondernemen

Al het geïmpregneerde hout is herkenbaar aan het zogenaamde KOMO label, wat het hout beschermt tegen schimmel en houtrot. Bovendien hanteert RTT het PEFC keurmerk, hetgeen garant staat dat de consument niet alleen een kwaliteitsproduct in handen heeft, maar ook dat hun hout uit goed beheerde bossen afkomstig is. Daarnaast is Reef trots en blij met zijn team: “Stuk voor stuk intelligente en bevlogen teamplayers met een dosis gezond verstand en hart voor de klant.” Neem eens een kijkje in de houtshop op hun website en bedenk de mooiste houtcreaties voor uw tuin. Het team van RTT staat voor u paraat.