11 aug - 11:56 Haaksbergen - aangepast om 11:58

Iedereen zingt zijn eigen lied, de ZIN(G)TOP-40

HAAKSBERGEN – De Protestantse Ge-meente van Haaksbergen-Buurse is sinds een aantal jaren een samenvloeisel van de voormalige gereformeerde en hervormde gemeenten.
Zij wil een toegankelijke kerk zijn voor alle Haaksbergenaren, waar men zich inzet om jongeren en volwassenen vertrouwd te maken met de christelijke traditie. “Wij willen zoeken, naast de zondagse ere-dienst, naar meer wegen waarlangs mensen de gelegenheid krijgen om met het geloof in aanraking te komen. Daarbij realiseren wij ons dat mensen op heel verschillende manieren op zoek zijn naar spiritualiteit. Voor de één is het genoeg te geloven dat er toch iets moet zijn, terwijl de ander geraakt zou willen worden door de ontmoeting met God. De één zoekt de gemeenschap met anderen, de ander zoekt de stilte en de afzondering”.

ZIN(G)TOP40
In de aanloop naar de startzondag van 15 september as. stelt de Protestantse Gemeente Haaksbergen-Buurse een interactieve ZIN(G)Top-40 op van liederen die indruk gemaakt hebben.
Of eigenlijk 4 Top-10 en: een Top-10 van geliefde Psalmen, een Top-10 van geliefde Liedboekliederen een Top-10 van Pop-nummers die het hart raken en een Top-10 van Opwekkingliederen. Iedereen kan liederen aandragen voor deze ZIN(G)- TOP-40. Wij horen graag van zoveel mogelijk mensen welke liederen ze in aanmerking vinden komen voor een plaatsje in deze ZIN(G)-TOP-40.
Mail je lied(eren) voor 10 september aan iederzingtzijneigenlied@pkn-haaksbergen.nl Vermeld er alsjeblieft ook even bij waarom dit lied in onze ZIN(g)TOP-40 thuishoort. (‘Wat het met je doet’ en/of ‘hoe het op je weg kwam’ en/of ‘een andere persoonlijke ervaring met dat lied’ en/of ‘iets anders dat je erover kwijt wil’). Het is de ZIN(G)TOP-40 en niet de reli-top-40. Popmuziek kan soms zomaar verwoorden waar het in jouw bestaan om draait zonder dat het nummer zelf religieus is. Zulke nummers zijn net zo welkom als Psalmen, Liedboek en Opwekking die natuurlijk al gauw wel een religieus karakter hebben. Nomineer gerust meer liederen. Bijvoorbeeld in elk van de 4 categorieën: Psalmen – Liedboek (of aan het Liedboek verwant) – Pop – Opwekking (of aan het Opwekking verwant) één lied of drie in de ene categorie en 2 in een anderen. Alles is mogelijk. Je kunt dus ook één lied aandragen. Hoe deze ZIN(G)TOP-40 zich ontwikkelt is te volgen op de website www.pkn-haaksbergen.nl. De ZIN(G)TOP-40
zal het uitgangspunt zijn voor een vrolijke kerkdienst voor jong en oud op zondag 15 september van 13:30 -/+ 14:30 uur in de Protestantse Kerk aan de Jhr. von Heijden-straat 4. Thema van de dienst is “Vieren in vieren”. Natuurlijk is iedereen welkom. Die zondag is er vanaf 10:00 uur meer te beleven in en om de Protestantse Kerk. Zie www.pkn-haaksbergen.nl/startzondag 2019. Bij die activiteiten is iedereen ook heel erg welkom.