17 apr - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:18

IJs van Winkelman daar smul je van!

BUURSE – Naast café, terras, restaurant, zalen, catering en cafetaria heeft Winkelman vanaf 2e paasdag ook een ijssalon. Hier verkopen zij hun zelfgemaakte schepijs van verse melk uit Buurse.

“Al bijna 12,5 jaar runnen wij samen ons horecabedrijf in Buurse. De afgelopen jaren hebben wij het bedrijf veranderd en ingericht naar onze eigen visie. We blijven continue vernieuwen en proberen daarmee in te spelen op de veranderingen in de horecabranche”, aldus Marco en karin Winkelman. “Begin 2018 kwam de gedachte om naast softijs het assortiment uit te breiden met schepijs. Door de ligging temidden van verschillende natuurgebieden en aan vele fiets- en wandelroutes zijn wij ervan overtuigd dat onze gasten deze toevoeging erg zullen waarderen.”

Sinds vorig jaar is Karin Winkelman begonnen met het volgen van diverse cursussen voor het ambachtelijk ijs maken, het maken van ijstaarten en de technologie van schepijs. “Alles heb ik succesvol afgerond en heb hiermee een goede basis gecreëerd om te gaan starten met dit nieuwe avontuur. Door de landelijke ligging hebben wij bewust gekozen om te gaan werken met verse melk en deze komt dan natuurlijk uit Buurse. De verse melk is de basis van bijna alle 12 smaken die wij gaan aanbieden. Een groot deel hiervan is glutenvrij en een paar soorten zijn op waterbasis.”

De afgelopen weken heeft de cafetaria gelegen aan de zijkant van het pand een metamorfose ondergaan en is de laatste hand gelegd aan het vernieuwde terras bij de cafetaria. Het ijs is ook te verkrijgen in ons restaurant, terras en met ijsbuffetten die geserveerd worden in de zalen. Op goede vrijdag mogen de kinderen van basisschool Buurse als eerste het ijs gaan proberen en ontvangen alle kinderen een waardebon waarmee zij in de meivakantie nog eens lekker een bol schepijs of softijs mogen komen eten. Op 2e paasdag gaat Winkelman officieel open. Dat wordt feestelijk gevierd met een lekkere openingsactie want iedereen krijgt op 2e paasdag, de 2e bol schepijs gratis.

Foto: Het enthousiaste team van Winkelman staat al in de startblokken om iedereen te trakteren op 2e Paasdag op een 2e gratis bolletje schepijs.