29 sep - 09:50 Haaksbergen - aangepast om 09:50

‘In alle rust verhaal doen, zonder je omgeving te belasten’

Rouwbegeleiding Ellis Screever

HAAKSBERGEN  – In haar huidige baan bij een natuursteenbedrijf voert Ellis Screever vaak gesprekken met nabestaanden. Mensen die voor een mooi en passend gedenkmonument komen. Dat leidde ertoe dat de Haaksbergse sinds kort haar eigen praktijk in rouwbegeleiding is begonnen. ,,Mensen kunnen vastlopen in hun rouwproces en die wil ik graag helpen.”

Door de verhalen die mensen haar vertellen en haar eigen verlieservaringen, besefte Ellis hoe belangrijk het is om in alle rust je verhaal te kunnen vertellen als je een dierbare bent verloren zonder je omgeving daarmee te belasten. ,,Zo ontstond het idee om een opleiding voor rouwbegeleiding te gaan volgen en sinds kort ben ik gestart met mijn praktijk voor rouwbegeleiding.”

Iemand verliezen die je zeer dierbaar is, zijn momenten in het leven waar iedereen mee te maken krijgt. Iets onvervangbaars kwijtraken kan een flinke impact op je leven hebben; op bijvoorbeeld je huwelijk, je gezondheid of de fijne baan die je hebt. ,,In een rouwproces is het erg moeilijk om de steun te krijgen van de personen waar je het meest op rekent. Ook zij zijn door hetzelfde verlies geraakt en op dat moment het minst in staat om jou steun en begrip te bieden. Iedereen rouwt op zijn eigen manier.”

Om een veilig en vertrouwd gevoel te geven, komt Ellis voor die gesprekken graag bij de mensen thuis. ,,Het is ook mogelijk om tijdens een sessie te wandelen in bijvoorbeeld een bosrijke omgeving.”

Wil je graag meer informatie of een kennismakingsgesprek, neem dan contact met Ellis Screever Rouwbegeleiding (06 83137672) of mail haar: rouwbegeleiding@ellisscreever.nl. www.ellisscreever.nl.