08 sep - 18:06 Haaksbergen - aangepast om 10:07

Informatiewijzer Haaksbergen

Praktische informatie over wonen, zorg en welzijn

Welke vervoersmogelijkheden zijn er voor mijn 80-jarige moeder? Ik heb moeite met lezen en schrijven. Wie helpt mij verder? Welke ontmoetingsactiviteiten zijn er voor jongeren en volwassenen in Haaksbergen? Ik wil wel wat vrijwilligerswerk doen, hoe pak ik dat aan? Allemaal vragen uit het dagelijkse leven. In Haaksbergen is er één online plek waar mensen het antwoord kunnen vinden op deze vragen: www.informatiewijzerhaaksbergen.nl.

De Informatiewijzer Haaksbergen is een digitale sociale kaart. Op de website staat informatie over verschillende onderwerpen waar mensen in het dagelijks leven mee te maken kunnen krijgen. Thema’s zoals wonen, gezondheid & zorg, ouder worden, vrijwilligerswerk, burenhulp, geldzaken, werk, praktische hulp en jeugd en gezin komen in de Informatiewijzer aan bod. De Informatiewijzer helpt bij het vinden van de antwoorden op vragen.

Ook voor professionals

De Informatiewijzer Haaksbergen is niet alleen voor inwoners van Haaksbergen, maar ook voor professionals zoals huisartsen, fysiotherapeuten en leerkrachten. Zij hebben ook contacten met inwoners en krijgen vragen waar ze misschien niet altijd zélf het antwoord op hebben. De website ondersteunt en verwijst naar de juiste plek voor meer informatie en advies.