12 apr - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 15:22

Ingezonden Brief..

Ilse van Chastelet schrijft dit namens Alaa Abdelhay, één van de vluchtelingen die tot voorkort in Haaksbergen verbleef. Alaa heeft een brief geschreven aan de mensen van Haaksbergen om hen te bedanken voor het verblijf in de gemeente:

Lieve mensen van Haaksbergen,

Acht maanden geleden verwelkomde het dorp Haaksbergen ons met vriendelijkheid en liefde.  We waren met 15 Syrische mannen.  We hadden het gevoel dat we als één familie bij jullie woonden. We zagen vriendelijkheid, respect en liefde in de ogen van iedereen die we hier ontmoetten.  We voelden jullie sympathie voor onze omstandigheden die ons dwongen ons land te verlaten om veiligheid en bescherming voor onze families te zoeken.   Het personeel en de huisvestingsdirectie gaven ons alle zorg en aandacht die we nodig hadden.  Naast verschillende activiteiten die ons hielpen te integreren in de mooie samenleving waar we deel van willen uitmaken, de fijne Nederlandse samenleving. We hoefden nooit te wachten, alles dat we nodig hadden werd ons snel gebracht.  Er was een verscheidenheid aan sportieve en artistieke activiteiten, we hebben veel plezier gemaakt. Vrijwilligers brachten ons waar we moesten zijn.  De bewoners hebben kosten noch moeite gespaard om ons te geven wat we nodig hadden om ons thuis te voelen.  We kregen lessen in de Nederlandse taal.  We voelden ons echt welkom.

Nu nemen we afscheid van Haaksbergen en zijn goede inwoners.  Als het aan ons lag waren we gebleven.  Hartelijk dank aan iedereen die ons steunde en hielp.  Bedankt aan alle medewerkers die er alles aan hebben gedaan om ons verblijf comfortabel te maken.  Dank aan alle vrijwilligers die ons de tijd hebben gegeven om ons te helpen.  Bedankt aan alle aardige mensen van Haaksbergen.  We zullen alle mooie momenten die we samen hebben doorgebracht missen.  We houden van jullie allemaal. We zullen nooit vergeten wat jullie voor ons hebben gedaan.

Voor mij is Haaksbergen de geboorteplaats voor mijn nieuwe leven.

Veel liefs,

Alaa