10:41 Haaksbergen - aangepast om 10:41

Ingo en Kenneth heer en meester op Duffel

HAAKSBERGEN – Vrijdagavond 27 augustus togen 10 duivencoaches van De Vale Doffer naar het clublokaal om in totaal 233 duiven in te korven voor een natourvlucht vanuit Duffel. Hierbij waren 39 duiven van Ingo en Kenneth Sievers. Afgelopen twee weken zat hun buurman Bart Goering ze steeds voor, maar deze week wilden ze revanche.  En zo geschiedde…..

Menig duivencoach opende zaterdagochtend de gordijnen en zag het somber in. Veel bewolking met motregen. Kortom, waardeloos duivenweer. Tot verbazing van velen besloot de lossingscommissie de duiven toch al om 08.45 uur te lossen. Dit pakte voor de Haaksbergse duivenmelkers niet goed uit, want rond 11.20 uur, zo’n kwartier voor de duiven weer zouden moeten komen, begon het te regenen en hard te waaien. Geen feest voor de duiven zullen we maar zeggen. Eén duif van Ingo en Kenneth trok zich hier niets van aan en landde  met ruime voorsprong op de rest van het peloton, na de 193 kilometer vanaf Duffel te hebben volbracht om 11.34 uur op de klep. Gemiddelde snelheid met deze harde tegenwind: ruim 68 kilometer per uur en met 8 minuten voorsprong op nummer 2 in de vereniging. Wat een topprestatie. Missie volbracht, buurman Bart verslagen en wederom een heerlijke slagroomtaart voor de familie Sievers. Ingo en Kenneth legden verder beslag op plek 3-4 en 6. Bart Goering nestelde zich hier netjes tussen op plek 2 en 5 door zijn duif om 11.42 uur te constateren.

Op plek 15 won Mannes Pijffers een grote boodschappentas met inhoud gesponsord door de eigen vereniging. Op naar volgende week. De duiven zullen dan worden gelost in Arlon, zo’n 300 kilometer vanaf Haaksbergen. Hopelijk zit het weer dan eindelijk eens mee.