14:38 Haaksbergen - aangepast om 09:39

Ingo en Kenneth niet te kloppen

HAAKSBERGEN – Vorige week won dit duo de lastige dagfondvlucht uit Vierzon, waarbij ze grossierden in prijzen. De verwachtingen bij dit tandem waren dan ook deze week weer hooggespannen. Kenneth had deze week extra goed zijn best gedaan om de hokken schoon te houden en hij ververste vaker dan anders het water. Dit alles om hun duiven weer zo goed mogelijk aan de start te brengen.

Donderdag 24 juni had Ingo de avondploeg, dus zijn duivenvriend Bart bracht de duiven naar het inkorflokaal aan de Geukerdijk. De duiven voelden enorm zacht en glad aan. De eerstgetekende duif, dus de bovenste van de inkorflijst, kan altijd voor dubbele punten zorgen. Als er duiven gekozen zouden worden als fotomodel, kwam deze duif zeker op de cover te staan. Wat een plaatje, geen veertje verkeerd dit duivinnetje uit 2020. Ingo had het volste vertrouwen in deze duivin. Dit vertrouwen werd niet geschaad, zo leest u verder in dit verslag.

Toen de duiven net waren ingekorfd en met de vrachtwagen op weg waren naar de losplaats Nanteuil, alwaar ze zaterdag zouden worden gelost, volgde op whatsapp een bericht dat de duiven vanwege slechte weersvoorspellingen in België op zaterdag, wellicht al op vrijdag zouden kunnen worden gelost. Dit bracht menig werkende duivenmelker in verlegenheid, want duivenmelkers zijn de hele week druk met de verzorging en willen niets liever dan hun duiven met eigen ogen weer zien komen. Gelukkig brengt het automatische elektronische klokje uitkomst in dit soort gevallen.

De 122 duiven van De Vale Doffer werden samen met ruim 8000 andere duiven uit Overijssel en Gelderland ’s nachts naar de losplaats Chalons de Champagne gereden, hemelsbreed 395 kilometer vanaf Haaksbergen. Om 7 uur waren ze over. De duiven kregen toen enkele uren rust om bij te komen van de reis. Ook konden ze toen water drinken. Om 10.00 uur klonk voor de duiven het startschot, waarna ze weer naar Haaksbergen terug konden vliegen om hun partner te zien. Een zuidwestenwind betekent normaliter hoge snelheden. Zo ook vandaag, want na 4 uur, om 14.05 uur was de eerste duif weer terug in Haaksbergen, een gemiddelde snelheid van zo’n 95 kilometer per uur. Deze duif, tja…. U raadt het al, viel op de klep bij Ingo en Kenneth en het was ook nog hun eerstgetekende “fotomodel.”

Dus de dubbele punten, een bos bloemen en een rollade waren voor Ingo en Kenneth. Het harde werken van afgelopen week werd beloond. Op plek 2 vinden we T. te Marvelde en plek 3 van het podium was deze week voor Herman ter Avest. Op plek 10 wint Jan Breukers een zak duivenvoer gesponsord door machinefabriek WIHA en op plek 15 wint Rudolf Temmink een boodschappentas met inhoud gesponsord door de vereniging De Vale Doffer.