21 jul - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 09:32

Ingo en Kenneth superieur op Chateauroux

HAAKSBERGEN – Je hebt van die vluchten waar alleen de echte klasbakken naar voren komen. Een soort van koninginnevlucht der duiven. Zo ook Chateauroux. Een plaats in Frankrijk hemelsbreed gelegen op zo’n 696 kilometer vanaf Haaksbergen. Hier brengen de duivenmelkers alleen echte krachtpatsers aan de start die zo’n afstand in 1 dag kunnen overbruggen.

Op donderdag 15 juli werden door de leden van de Vale Doffer 79 duiven aan de start gebracht waarvan de duivencoaches dachten dat ze deze strijd aan zouden kunnen. Op zaterdagochtend werd echter tijdig besloten dat het wolkendek te gesloten was om de duiven verantwoord te kunnen lossen. De vlucht werd uitgesteld naar zondag. Dit alles in het welzijn van de duiven. Zondagochtend 18 juli klokslag 7.30 uur klonk het startsein voor terugreis van de vele duizenden duiven uit Utrecht, Overijssel en Gelderland waarna zij allemaal aan hun terugreis konden beginnen van deze sectorale vlucht.

De vrij stevige wind uit het noorden (tegenwind) en de droge lucht maakten deze wedstrijd tot een ware beproeving voor de duiven waarbij alleen de echte doorzetters op de dag van lossen hun thuishonk bereikten. Om 2 minuten voor zeven ’s avonds zagen Ingo en Kenneth een schim opduiken uit het zuiden, naar later bleek hun NL-1325107, een duif uit 2019. Deze duif is niet uit het verkeerde hout gesneden, want hij won in het verleden al meerdere kopprijzen. Dit keer goed voor een eerste prijs in de vereniging. Ze moest ruim een half uur wachten op hun tweede duif, welke zelfs nog tweede werd in de club. Hieruit blijkt dat de eerst geconstateerde duif echt een vroege was. Chapeau voor Ingo en Kenneth.

Tijdens het uitreiken van de prijzen was Ingo zelf verhinderd vanwege de avondploeg, maar zijn zus Eileen Sievers nam samen met Kenneth de honneurs waar en ze nam een schitterende bos bloemen van Ricks Bloemen in ontvangst, alsmede een heerlijke slagroomtaart. Plek 3 en 5 waren voor Rudolf Temmink en Ingo Sievers en Kenneth hadden een topweekend, want ze legden ook beslag op plek 6-7-8. Van harte gefeliciteerd.