28 jul - 08:44 Haaksbergen - aangepast om 14:49

Interessante publiekswandeling op landgoed Het Lankheet

Ontdek “Het Lankheet” samen met de Historische Kring naar het Waterpark

De Historische Kring Haaksbergen houdt zaterdag 3 augustus a.s. weer een publiekswandeling onder leiding van een deskundige gids in het Waterpark op landgoed Het Lankheet. Het is een goede manier om het weekend sportief, gezond en leerzaam te beginnen en te genieten van het stralende zomerse weer.
U kunt de in ere herstelde middeleeuwse vloeiweiden bewonderen en vele andere bezienswaardigheden waaraan u zonder gids waarschijnlijk voorbij zult lopen. De rondleiding voert veelal door een voor het publiek niet vrij toegankelijk deel van het landgoed, daar dit een rustgebied is voor vogels en dieren die het bos bevolken. Ook geven de gidsen uitleg over het waterzuiveringssysteem en de vloeiweiden.

Ook de gereconstrueerde oude omloop van de Buurserbeek met de schutsluizen staan op het programma. Een bezoek aan de houtdroogschuur met de bootoverkapping van de Buurserpot “De Waterspreeuw” maakt onderdeel uit van de wandeling.
De kosten bedragen € 6,– p.p. Dat is inclusief koffie en een bezoek aan de expositieruimte in het Veldwerkcentrum.
De excursie begint om 10.00 uur bij het veldwerkcentrum aan de Lankheterweg 6. Honden kunnen helaas niet mee. Aanmelden vooraf is niet nodig. Ook kunnen groepen zich aanmelden voor een rondleiding op een ander tijdstip.
Hiervoor kunt contact opnemen met de coördinator Wim Oltwater tel: 06-22422377 of liever nog via de email: w.oltwater@kpnmail.nl

We hopen velen van u zaterdag te begroeten.