19 jul - 14:05 Haaksbergen - aangepast om 21:48

Jaloerse drummers in Tuin Beckelo

Open Dag Tuin Beckelo

BECKUM – De eerste Open Dag in 2023 van Tuin Beckelo aan de Beckumerstraat 460 tussen Boekelo en Beckum komt eraan. Tuinliefhebbers zijn op zondag 23 juli tussen 10.00 uur en 17.00 uur van harte welkom. Tussen alle fraaie bloemen, zoals echinacea’s, heliopsis, cosmea, leeuwenbekjes en vlinderstruiken, zijn ook de trommelstokjes de moeite waard. 

Je hoort ze niet …
… maar ziet ze des te beter, die trommelstokjes in de tuin, die veel beter ogen dan de trommelstokjes in de muziek. Op hun ranke stelen met fraai gevormde paarse bol worden slagwerkers vast jaloers. Hoe de plant ook wel heet? Allium sphaerocephalon of kogellook. Dat is dan weer wat minder. Desondanks komen er heel veel hommels, bijen en vlinders op af. Hopelijk ook op 23 juli. 

Naast kleurrijke bloeiers zijn er in de 2400 vierkante meter grote tuin van Elly Roelvink en Lambertus Hoogeveen ook tal van siergrassen en bijvoorbeeld vrolijk ogende papaverbollen te zien. Kronkelende paadjes leiden bovendien langs verschillende, soms bijna verborgen bankjes die tot zitten uitnodigen.     

Koffie, thee met koekje
Tussentijds of na de ronde door de tuin kan iedereen met een warm bekertje staand of zittend napraten over alles wat groeit en bloeit. En geregeld zijn er tuinliefhebbers die graag plantjes willen ruilen.

Voor wie op 23 juli niet kan of later nog eens wil komen: op 20 augustus, 17 september en 15 oktober is Tuin Beckelo ook geopend. Buiten deze dagen staat de tuin op afspraak open voor tuinclubs:tuinbeckelo@gmail.com of Facebook: tuin.beckelo