12:00 Haaksbergen - aangepast om 12:20

Jan Breukers wint wederom

HAAKSBERGEN – Op zaterdag 15 juni 2019 vond de derde midfondvlucht plaats, gesponsord door De Duivenspecialist uit Wierden.

Een midfondvlucht houdt in dat de duiven over de Franse grens worden gelost en dus ook de 300 km grens passeren. De 160 duiven van de Vale Doffer werden met zo’n 12000 andere duiven uit Twente en de achterhoek op donderdag ingekorfd om vervolgens per vrachtwagen naar het Franse Nanteuil le Haudouin gebracht te worden. Dit ligt op zo’n 437 km vanaf Haaksbergen.

Deze zaterdag waren de weergoden de duiven ’s morgens niet goedgezind, omdat een regengebied over Nederland trok. Echter, om 10.00 uur klaarde het wat op, waarna de duiven om 11.30 aan hun terugreis konden beginnen. Een zacht briesje uit het zuiden zorgde ervoor de dat snelste duiven ongeveer 95 kilometer per uur vlogen op hun terugweg naar Haaksbergen. In de vereniging van Vale Doffer waren exact 160 duiven ingekorfd. Dat Jan Breukers zijn duiven in vorm heeft, bleek de afgelopen weken aan, want hij won al meerdere malen een eerste prijs. Ook deze week lieten zijn duiven de baas niet in de steek, want zijn eerste duif was om 16.05 uur terug op de thuisbasis, goed voor een eerste prijs. Deze week niet ook Bart Goering zien dat zijn duiven uit het goede hout gesneden zijn, want met plek 2 en 3 werk hij in de vereniging gekroond tot “melker of the week.”