10:31 Haaksbergen - aangepast om 10:31

Jan en Hanny Ligtenbarg vieren hun 65-jarig huwelijk

Rob Welten bezoekt briljanten bruidspaar

Op 5 oktober 1957 begonnen Jan (92) en Hanny (88) Ligtenbarg-Kempers (88) hun gezamenlijke leven. Op hun 65ste trouwdag zette burgemeester Rob Welten hen in de bloemetjes. In een feestelijk versierd Zorghuis Scholtenhagen, want daar wonen ze sinds februari. In de gezamenlijke huiskamer werd Welten onthaald met een applausje.

“U heeft wél een knappe vrouw gevonden”, complimenteerde Welten de bruidegom, wijzend op hun trouwportret. “Ja, daar ben ik ook heel blij mee”, bekende Jan. Bijna hun hele leven woonden Jan en Hanny Ligtenbarg in Neede. Een actief én sportief stel dat tot voor drie jaar terug volop in de samenleving stond. Maaltijden bezorgen voor Tafeltje Dekje, klussen bij VV Lochuizen, bestuursfuncties, de buurtvereniging, wandelen, bridgen, fietsen, gymnastiek, zwemmen. Ook met hun kleinkinderen ondernamen ze veel. Kortom: druk, druk… “Als we een keertje wilden komen, dan was het puzzelen in hun volle agenda”, onthulden dochters Ans en Gerdi. “Op zondagmorgen, dan wilde het wel eens lukken.” Drie meiden kregen Jan en Hanny samen: Ans, Bea en Gerdi, die op hun beurt voor zeven kleinkinderen zorgden. En inmiddels zijn er twee achterkleinkinderen. Dat Bea, jarenlang directeur van OBS Dorp in Haaksbergen, in 2018 overleed was een klap voor de hele familie. Maar bij de pakken neerzitten komt in hun woordenboek niet voor…

Voetbal
Rob Welten informeerde naar het werkzame leven van de bruidegom die zich dankzij avondstudie opwerkte tot chef hoogspanning bij Nuon. Maar ook Hanny had een betaalde baan toen alle drie dochters naar school gingen. Ze was hulp in de huishouding bij een thuiszorgorganisatie. Voetbal was (en is) Jans grote passie. Hij was medeoprichter van VV Lochuizen en speler van het eerste elftal. Met Hanny als vurig supporter langs de lijn. Tot voor kort bezochten ze samen alle thuiswedstrijden van ‘hun kluppie’. Daar stonden dan steevast twee stoelen voor hen klaar. Ereplaatsen, ter hoogte van de middenlijn. “Nu we het erover hebben, besef je pas goed wat voor mooie tijd we hebben gehad”, vindt de bruid. “Dat was het ook!”, stemt haar echtgenoot in.