24 jan - 09:00 Haaksbergen - aangepast om 09:42

John Cornwill Band zoekt het hogerop

HAAKSBERGEN – In de Café De Verdieping aan de Blankenburg te Haaksbergen speelt op zaterdag 2 februari The John Cornwill Band. Deze fijne gastvrije kroeg staat bekend om het super gezellige karakter met leuke mensen vóór en achter de bar heeft slechts één ‘nadeel’. Alle apparatuur en instrumenten moeten zoals ze dat noemen, ongeveer halfweg hemel getild worden via de onvermijdelijke trap maar dat heeft de band er graag voor over. De band speelde o.a. tijdens de bluesfestivals in Zwolle, Hengelo, Deventer, Coevorden, enz. maar ook in het kroegencircuit zijn ze geen onbekende.

The John Cornwill Band is in 2007 ontstaan uit de restanten van de PR- Bluesband. In 2014 heeft de band qua bezetting en ook muzikaal een ware gedaanteverwisseling ondergaan door het binnenhalen van “Sir” John van Aart (bekend van CCBB) als nieuwe zanger/gitarist. Medio 2018 werd sologitarist Corné Jagers opgevolgd door mister Moneymaker. Het compleet vernieuwde repertoire bestaat uit een mengeling van invloeden uit Blues – Bluesrock – Countryblues en “Retro Klassiekers”. Geïnspireerd door artiesten als Buddy Guy, Gary Moore, Alvin Lee, J Hendrix, Tom Petty, Tony Vega , Thorbjorn Risager, J.J Cale, CCR, enz. hebben zij een, voor deze kant van de oceaan unieke stijl ontwikkeld. Nog altijd met de wortels in de Blues, voegen ze met originele vertolkingen een eigen geluid toe aan bestaande rootsmuziek, van Texas tot Missouri. Dit betekent Blues, met soms een brug naar Rock, Folk, of Countryblues. Recht voor z’n raap en een flinke dosis plezier, dat is het motto van deze blues formatie.

The John Cornwill Band is uitgegroeid tot een graag geziene act voor jong en oud, en mede door vele optredens in Duitsland en Finland inmiddels internationaal bekend.

Zaterdag 2 februari 2019 – John Cornwill Band

Café De Verdieping aan de Blankenburg te Haaksbergen

Het optreden begint om 22.00 uur en is natuurlijk gratis toegankelijk!

The John Cornwill Band bestaat uit:

Lead vocals/Solo  : “Sir” John

Bass/vocals : Lowtone John

Drums/vocals : Will Hitman

Solo/Vocals : The Moneymaker.

Meer info via website: www.johncornwill.tk.