13 mei - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:01

Joop Hilderink ‘krijgt’ kleedkamer

HAAKSBERGEN – Een opmerkelijk eerbetoon voor een opmerkelijk lid. Zo kan het tot nu toe laatste besluit van het bestuur het best worden gekarakteriseerd. Zaterdag 9 mei werd kleedkamer 7 – steevast de kleedkamer waar de belangrijkste selectie-elftallen hun domicilie hebben voor en na de trainingen en wedstrijden – vernoemd naar Joop Hilderink.

Tijdens een korte plechtigheid, uiteraard conform de geldende coronamaatregelen, verduidelijkte voorzitter Gert-Jan Klanderman het bestuursbesluit. ‘We kennen binnen onze vereniging tal van mensen, die zich enorm hebben ingezet. We hebben lang nagedacht over mogelijkheden een aantal van deze mensen op een bijzondere wijze te eren. We hebben momenteel veertien kleedkamers en dat worden er in de toekomst misschien nog wel een paar meer. Het bestuur heeft onlangs besloten een aantal mensen te eren met het vernoemen van een kleedkamer.

Daar hebben we wat criteria voor opgesteld en zullen daar in de komende jaren zorgvuldig mee omgaan. Wij waren het unaniem eens de eerste en belangrijkste kleedkamer te vernoemen naar Joop.’

Joop werd in 1967 als 9-jarige officieel lid van Bon Boys. Met zijn leeftijd werd toen een jaar gesmokkeld, omdat de KNVB destijds een minimumleeftijd van 10 jaar hanteerde. Maar zijn voetbalkwaliteiten waren dusdanig groot, dat het toenmalig bestuur er geen moeite mee had hem op papier een jaartje ouder te doen zijn. In de jaren daarna werd die ‘administratieve fout’ wel gecorrigeerd. In een willekeurige volgorde somde Klanderman vervolgens de activiteiten van Joop op: speler, scheidsrechter (zowel voor de club als de KNVB), elftalleider, beheerder sportcomplex, initiator van het jeugdcarnaval in Haaksbergen (maar ook bij Boys Boys), coördinator van de E en F-jeugd, lid van het jeugdbestuur, medeorganisator van de vroegere F-kampen, jeugdtrainer, trainer dames 1, betrokken bij werkzaamheden bouw kantine, kleedkamers en tribune en bestuurslid van de Vriendenkring.