13:53 Haaksbergen - aangepast om 13:54

José knipt al 40 jaar bewoners van Wiedenhof

HAAKSBERGEN – Afgelopen week werd José te Lintelo verrast met een feestje: ze knipt op de kop af al 40 jaar bewoners van Livio locatie Wiedenhof in de daar aanwezige kapsalon. José is niet in dienst bij Livio, maar André Braskamp, Leidinggevende Zorg Wiedenhof, wilde haar toch graag in het zonnetje zetten met deze bijzondere mijlpaal. 

Inmiddels is José bijna 70 jaar, maar knipt ze nog 2 ochtenden per week met veel plezier de dames en heren die op Livio locatie Wiedenhof wonen. Samen met drie collega’s zorgt ze ervoor dat bewoners hun haren keurig in de plooi hebben.

De kapsalon is een aantal ochtenden per week geopend. “Gelukkig wel”, zegt José, “want bij de nieuwbouw van het Wiedenhof was de kapsalon bijna vergeten. Op het laatste moment is het toch nog goed gekomen en hebben we een mooie plek gekregen.”

Kappersvak veranderd
Haar favoriete coupe? Die kan José niet echt benoemen. Ze vertelt dat het kappersvak in de loop der jaren is veranderd. “Vroeger kwamen er alleen dames in de kapsalon en dan was het vooral rolletjes draaien en permanentjes zetten.  Tegenwoordig knippen we ook heren en willen de dames hun haar veelal geknipt en in model geföhnd hebben.”

Service voor bewoners
José vindt de inpandige kapsalon in Wiedenhof een mooie service voor de bewoners. “Het is voor de meeste bewoners niet meer mogelijk om ergens anders naar de kapper te gaan”, aldus José. Zolang ze er plezier in heeft en het lichamelijk kan, blijft José lekker bezig met haar knipwerkzaamheden. “Het is leuk en dankbaar werk om te doen.”

Jubileumfeestje
José was blij verrast met haar jubileumfeestje. Er waren ook diverse oud-collega’s aanwezig, dus er zijn volop herinneringen opgehaald. José heeft uit handen van André een bos bloemen en een mooi cadeau ontvangen.