28 mei - 17:14 Haaksbergen - aangepast om 17:14

Jumping Haaksbergen: vier dagen paardensport van hoog niveau

HAAKSBERGEN – Van donderdag 30 mei t/m zondag 2 juni is geen hindernis te hoog voor de deelnemers aanJumping Haaks-bergen. Aan de Onlandsweg komen dan springcombinaties in actie in alle klassen, met een sportief hoogtepunt op zaterdagmiddag, wanneer de Grote Prijs wordt verreden. De winnaar van deze prestigieuze rubriek, waarvoor zich een aantal topruiters heeft aangemeld, kan rekenen op 2000 euro aan prijzengeld.

De Sterruiters vormen een zeer actieve vereniging. Met regelmatig activiteiten in de belangrijkste takken van paardensport. Landelijke bekendheid heeft het dressuurevenement De Zilveren Ster, maar ook de samengestelde menwedstrijd (met aanspanningen uit het hele land) is een begrip in de aangespannen paardensport.

Echte liefhebbers
Nu staat er ook een topevenement voor de springsport aan de Onlandseweg in de steigers. “Wij organiseren dit evenement als echte liefhebbers van de springsport en willen dat publiek en deelnemers mooie dagen beleven.” Aan het woord is Bart Belshof, bestuurslid van de Sterruiters en één van de drijvende krachten achter het ambitieuze evenement Jumping Haaks-bergen. “Wij organiseren dit als team van vrijwilligers voor alle liefhebbers van de springsport, van laag tot hoog. Maar omdat er een gebrek aan startmogelijkheden is voor ruiters op 1.40 m-1.50 m-niveau, hebben we speciaal voor hun een 1.40 m op vrijdag en een 1.45 m-Grote Prijs op zaterdag geprogrammeerd. Met een parcoursbouwer die garant staat voor geweldige sport.”

Parcoursbouwer Marco de Jong
Belshof heeft het over de Aalsmeerse parcoursbouwer Marco de Jong, die op CSI Eindhoven nog tekende voor de parcoursen samen met de topontwerper Rafael Suarez.

Sterk deelnemersveld
Jumping Haaksbergen kan zich verheugen op een sterk deelnemersveld, met toppers als Eric ten Cate, Steven Veldhuis, Josta van Straaten, Remco Been en Roelof Bril. Die laatste komt op donderdag al in actie als hij samen met Wim Schröder de jonge springpaarden beoordeelt op stijl en manier van springen en het bijbehorende commentaar geeft. Dekstation De Watermolen van Jan en Anneke Greve biedt op deze interessante fokkerijdag mooie prijzen aan de fokkers van de winnende paarden.

De snelste in de barrage
Het sportieve hoogtepunt is de Grote Prijs op zaterdagmiddag 1 juni. 2000 euro ligt dan klaar voor de combinatie die in de barrage de snelste tijd neerzet. Op de laatste dag van Jumping Haaks-bergen is het enorme springterrein met all-weather-bodem aan de Onlandsweg het domein van de ponycombinaties en de ruiters die 80, 90 en 100 cm hoog genoeg vinden.