12:00 Haaksbergen - aangepast om 09:57

Kampioenen 2020

HAAKSBERGEN – Een huldiging van de kampioenen van 2020 zit er momenteel in verband met de corona-perikelen niet in. Maar onze kampioenen worden toch even in het zonnetje gezet. De komende weken zal ik dagelijks een kampioen aan u voorstellen en daarbij de gewonnen kampioenschappen benoemen. Deze week de een-na-laatste kampioen 2020 Thijs Boomkamp.

Deze docent Nederlands aan Zone.college te Almelo (een “groene” school waar leerlingen hun vmbo-diploma kunnen halen aangevuld met een groen vak als hovenier, dierverzorging, bloemschikken, voeding) is sinds 2004 lid bij De Vale Doffer. Na vorig jaar generaal kampioen te zijn geworden van De Vale Doffer, ging het Thijs ook dit jaar qua prestaties voor de wind. Een 1e prijs in de afdeling 9 noord op 5 juli 2020 tegen 7834 duiven en een 2e prijs in de afdeling 9 tegen 14720 duiven vanuit Beek en Donk op 23 mei 2020 waren hoogtepunten van een prima seizoen. Thijs is binnen de club een soort manusje-van-alles. Verzorgt het vliegprogramma, de inkorftijden, bedient met regelmaat de computer en heeft dit jaar gezorgd dat op alle vluchten 2 prijzen te winnen waren gesponsord door vele Haaksbergse ondernemers. Tevens zorgt hij wekelijks voor het plaatsen van een vluchtverslag en foto van de winnaars in de Haaksbergse kranten en op Facebook. Daarnaast neemt hij de functie van secretaris op zich.

Deze spontane, fanatieke en never stilzittende duivencoach, won dit jaar de volgende kampioenschappen in onze vereniging:

* 1e aangewezen VITESSE

* 2e onaangewezen VITESSE

* 2e onaangewezen JONGE DUIVEN

* 1e aangewezen JONGE DUIVEN

* 1e onaangewezen NATOUR

* 1e aangewezen NATOUR

* 2e aangewezen GENERAAL

* 2e onaangewezen GENERAAL

* 2e en 8e duifkampioen JONGE DUIVEN

* 2e , 3e en 4e duifkampioen NATOUR

Thijs, gefeliciteerd met je behaalde successen.