11:01 Haaksbergen - aangepast om 10:01

Kampioenen De Vale Doffer 2021

HAAKSBERGEN – Het vliegseizoen voor de duiven zit er al 3 maand op. De kampioenschappen zijn inmiddels bekend. Vandaar dat onze kampioenen in het zonnetje worden gezet. De komende weken zal ik steeds een kampioen aan u voorstellen en daarbij de gewonnen kampioenschappen benoemen.

Deze week: Thijs Boomkamp

Deze docent Nederlands aan Zone.college te Almelo (een “groene” school waar leerlingen hun vmbo-diploma kunnen halen aangevuld met een groen vak als hovenier, dierverzorging, loonwerk, bloemschikken, voeding) is sinds 2004 lid bij De Vale Doffer. In 2017 een jaar gestopt vanwege een verhuizing, speelt hij sinds enkele jaren liefst alle vluchten. Vanwege een kleine accommodatie en het kleine aantal duiven wordt er niet gespeeld op de overnachtvluchten. Ondanks dit zijn de prestaties niet onverdienstelijk. Na in 2019 generaal kampioen te zijn geworden van De Vale Doffer, ging het ook dit jaar prima aan de Van Kriekenstraat te Haaksbergen.

Thijs is binnen de club een soort manusje-van-alles. Verzorgt het vliegprogramma, de inkorftijden, is de ringenadministrateur en bedient met regelmaat de computer en heeft dit jaar gezorgd dat op alle vluchten extra prijzen te winnen waren gesponsord door vele Haaksbergse ondernemers. Tevens zorgt hij wekelijks voor het plaatsen van een vluchtverslag en foto van de winnaars in de Haaksbergse kranten en op Facebook. Daarnaast neemt hij de functie van secretaris op zich. Thijs,  gefeliciteerd met je behaalde successen.