07 mei - 13:54 Haaksbergen - aangepast om 13:54

Kampioenen van postduiven vereniging Onze Sport

HAAKSBERGEN – Tijdens een gezellige avond voor leden en donateurs van postduiven vereniging Onze Sport werden de kampioenen van het vliegseizoen 2023 gehuldigd.

De duivensport was ruim een eeuw een mannen aangelegenheid. Vlak na de oorlog was in bijna iedere straat wel een duivenmelker te vinden. Tegenwoordig is dat wel anders; de duivensport vergrijsd en er is bijna geen nieuwe aanwas.  Gelukkig zijn er de laatste decennia  steeds meer vrouwen en meisjes die duiven en de duivensport in hun hart hebben gesloten. De landelijke organisatie van postduivenhouders heeft hier beleid voor gemaakt door o.a. een “Ladies League” te organiseren met landelijk kampioenschappen.

Onze Sport heeft inmiddels vijf vrouwelijke duivenliefhebbers, die zowel zelfstandig als met de nodige ondersteuning van echtgenoot of broer de sport beoefenen. 

De kampioenschappen zijn onderverdeeld in verschillende disciplines en dat heeft te maken met de afstand die de duiven tijdens een wedstrijd moeten vliegen om hun thuishok weer te bereiken. De afstanden worden berekend vanaf de plaats waar de duiven worden gelost tot aan het duivenhok en wel tot op de centimeter nauwkeurig en zelfs tot 4 cijfers achter de komma. Het wedstrijdseizoen begint aankomend weekend en duurt tot half september.

Als u belangstelling heeft en wilt weten hoe de duiven worden ingekorfd en naar een losplaats in België of Frankrijk worden gebracht bent u op de vrijdag avond tussen 19.30 uur en 20.30 uur van harte welkom in ons clubgebouw aan de Ten Vaarwerkstraat 53. Wij vertellen u dan graag hoe één  en ander in zijn werk gaat.